Krivična prijava protiv direktorke škole zbog mobinga

1
10474

Higijeničarka Vesna Savić koja je zaposlena u Osnovnoj školi “Milan Hadžić” iz Vojke, a radi u isturenom odeljenju ove škole u Krnješevcima, podnela je krivičnu prijavu protiv direktorke Slavice Stošić, kako navodi – zbog mobinga.

Po njenim rečima, ona je nakon više od 30 godina rada otišla na bolovanje zbog stresa čiji je uzrok upravo direktorka Stošić.

“Radim kao tetkica u isturenom odeljenju škole u Krnješevcima. Sve je počelo kada je na čelo škole došla sadašnja direktorica koja, bez ikakvog razloga, vrši mobing nada mnom. Zbog toga sam prisiljena da protiv nje podnesem krivičnu prijavu i već sam, po tom pitanju, angažovala advokata.”

O čemu se radi?

“Do sada sam održavala higijenu unutar prostorija škole, kako i piše u opisu mog radnog mesta. Međutim, direktorica je svaki čas proširivala listu zahteva prema meni uz pretnju da ću ostati bez posla. Prvo sam dobila da čistim i prostorije vrtića koji se, doduše, nalazi u istom dvorištu, ali je potpuno drugo preduzeće, u kojem nisam zaposlena. Progutala sam knedlu i prihvatila.

Kada se krečila škola, umesto kvalifikovanih majstora koji bi to uradili profesionalno, direktorica je tražila da ja to uradim, bez obzira na visinu plafona, ogromnu kvadraturu, moje godine i mogućnost povređivanja. Treba li da napomenem da ni to ne stoji u opisu mog radnog mesta.

Nakon toga, iako imamo zaposlenog i domara, tražila je od mene i zaposlenih učiteljica da kosimo i uređujemo dvorište. Ne znam zašto je domar zaštićen kao beli medved, ali ono što znam je da to nije u opisu radnog mesta niti mom, a pogotovo ne učiteljica. Na opasku da je dvorište posao za domara, direktorka je na sastanku Aktiva učitelja javno rekla da ga čuva ko oči u glavi jer je domara danas teško naći!  

Tokom izbora za Mesnu zajednicu Krnješevci, iste te učiteljice su, po direktorkinoj naredbi, morale dežurati u školi u nedelju, iako nema nastave”- kazuje nam tetkica Vesna Savić, dodajući:

“Neki od zaposlenih prosvetara najavili su da će napustiti školu zbog direktorkinog maltretiranja, a mene lično dovela je na ivicu nervnog sloma zbog čega sam otvorila bolovanje.”

“Pored svega.”- nastavlja Savićka: “Godinama ne dobijam ni topli obrok ni regres, zbog čega sam podnela tužbu protiv škole.”

Nezvanično saznajemo da je Slavica Stošić na mesto direktorke Osnovne škole “Milan Hadžić” u Vojki došla na preporuku predsednice staropazovačke Skupštine opštine iako nije imala podršku zaposlenih. Štaviše, njen protivkandidat na izboru za direktora imao je gotovo 90 procenata glasova zaposlenih. Ipak, izgleda je da nadjačala direktiva iz Opštinskog odbora SNS-a.

Želeći da čujemo i drugu stranu, u ovom slučaju direktorkinu, poslali smo dopis školi, no do zaključenja članka nismo dobili odgovore.

(M. Milivojević)

OVDE MOŽETE SLUŠATI SMART RADIO

1 COMMENT

  1. U toj školi je teško zlostavljanje kao u vreme nacističke Nemačke. Direktorka je bahati sadista koji ne postuje zakon i uživa u zlostavljanju zaposlenih. Čudi me da je neko već nije tužio. Higijeničarki svaka čast.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here