SKANDALOZNA ODLUKA MITROVAČKOG VIŠEG SUDA: Optuženu za ubistvo muža pustili na slobodu

0
4965

Danijeli Đilasović (43) iz Beograda, kojoj se pred Višim sudom u Sremskoj Mitrovici sudi zbog optužbi da je okrivljenom Zoranu Dimiću (52) iz Subotice pomagala u ubistvu svog supruga Nemanje Grčića (37) pre dve godine u Vrdniku, juče je ukinut pritvor!

Kako se saznaje, branilac optužene je od suda tražio da se ona pusti na slobodu, i to zbog Velje Nevolje (?!).

Predlažem da se u odnosu na okrivljenu Danijelu Đilasović ukine pritvor jer isti egzistira 750 dana zbog uznemirenja javnosti. Svedoci smo da je javnost preokupirana nekim drugim slučajevima kao što je Veljko Belivuk i drugi i da na današnji dan ne postoje nijedne novine niti portal koji piše o ovom događaju, te da je u tom smislu prestao ovaj pritvorski osnov – rekao je u sudu Nikola Ristović, advokat optuženih:

Dodao bih i to da smo nakon iskaza veštaka saznali da nikakve komunikacije između prvookrivljenog i drugookrivljene nije bilo putem mobilnog telefona.

On je tražio i da se Zoranu Dimiću pritvor zameni kućnim pritvorom. Sud je odbacio ovaj zahtev, ali je usvojio predlog za Danijelu, te je ona juče puštena na slobodu. U sudnici je bio i Jovan Grčić, otac ubijenog, koji je burno reagovao na odluku suda, smatrajući je skandaloznom.

Prišao sam sudiji i pitao je da li je normalna. Ovo je strašno! Sin mi je ubijen, a optužena se pušta na slobodu pre presude. Kakve to veze ima s Veljkom Belivukom? Pa nije to jedini slučaj koji zanima javnost – rekao je Grčić.

Dimić i Đilasovićeva optuženi su za ubistvo, odnosno ubistvo pomaganjem, a uhapšeni su dva dana posle zločina, 27. aprila 2019. Motiv nije utvrđen, a sumnja se da su optuženi bili ljubavnici. Oboje su negirali krivicu i emotivnu vezu.

Interesantno je da je advokat Nikola Ristović branilac i Veljka Belivuka, zvanog Velja Nevolja, i Marka Miljkovića, koji su 4. februara uhapšeni zbog sumnje da su počinili više teških krivičnih dela. Ristović je Belivuka i Miljkovića zastupao pred sudom i u drugim postupcima koji su se protiv njih vodili, kao što je proces za ubistvo karatiste Vlastimira Miloševića, na kraju kog su obojica oslobođena.

Na kraju, ipak, ostaje gorak ukus zbog činjenice da je sud uzeo u bozir tvrdnju advokata odbrane „da nijedan medij više ne piše o ovom slučaju“ jer je, pored našeg Portala, ispovest oca ubijenog izašla i u beogradskom Kuriru, kao i u jednom broju drugih prestoničkih i lokalnih medija. Otac ubijenog je izrazio bojazan da će sud pustiti optužene na slobodu, što se potvrdilo kao tačno.

OVDE MOŽETE SLUŠATI SMART RADIO

(B. T./foto: privatna arhiva, Kurir)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here