Kusići ostali u Manđelosu ZAHVALJUJUĆI bespovratnim sredstvima države

1
4129

Na Javnom konkursu za kupovinu seoske kuće sa okućnicom Ministarstva za brigu o selu, bračni par Petar i Radmila Kusić iz Manđelosa dobili su bespovratna sredstva. Bespovratna sredstva dodeljuju se za kupovinu seoske kuće sa okućnicom, sa ciljem smanjenja migratornih kretanja stanovništva koja dovode do depopulacije u ruralnim područjima, tako se seosko stanovništvo motiviše da ostane na selu, a mladi se podstiču da se vrate na selo, rešavanjem stambenog pitanja.

Obavezno je partnerstvo sa jedinicom lokalne samouprave na čijoj se teritoriji nalazi seoska kuća koja garantuje tačnost podataka i ispunjenost uslova.

Moja supruga i ja smo se odlučili na ovaj korak sa željom da se osamostalimo, da počnemo svoj život i osnujemo porodicu. Bavimo se poljoprivrednom proizvodnjom i na ovaj način se stiču uslovi za proširivanje poljoprivrednih kapaciteta, u pitanju je ratarstvo, voćarstvo i stočarstvo. Sve u zavisnosti od tržišta i od kretanja opredelićemo se koju ćemo granu da unapredimo, inače živimo na selu u zajednici sa mojim roditeljima, tako se pogodilo da su kuće blizu jedna druge. Nije bilo teško prijaviti se na konkurs, papiri se jednostavno i relativno brzo prikupljaju, za svega nekih pet dana, brzo se radi. Zahvalio bih se Gradu Sremska Mitrovica i Agenciji za ruralni razvoj koji su pružili potrebnu pomoć u vezi prikupljanja podataka, dodatnih informacija, prethodnog iskustava koje su imali od prošle godine što je sve ubrzalo korake, izašli su nam u susret maksimalno.”- rekao je Petar Kusić.

Maksimalni iznos bespovratnih sredstava je 1,2 miliona dinara po jednoj prijavi, sve do utroška budžetskih sredstava predviđenih za ovu namenu, a najkasnije do 1. novembra 2022. godine.

OVDE MOŽETE SLUŠATI SMART RADIO

1 COMMENT

  1. Ha ha sve stranački,pa dečko ti si završio faks nisi kupio diplomu, zar ti treba ta bruka…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here