Lider mitrovačkog DS-a optužio Borisa Tadića da mu SNS skuplja potpise za izbore

0
1505

Prikupljanje potpisa za izbornu listu tradicionalna je muka za mnoge opozicione stranke, ali i svojevrsna „jabuka razdora“ unutar same opozicije. Tako je Dragan Radulović, poverenik gradskog odbora DS-a u Sremskoj Mitrovici, optužio koaliciju SDS-DJB-Otete bebe da su im u subotu u tom gradu „potpise prikupljali naprednjaci“.

Posle tih optužbi Dragoslav Ljubičić, generalni sekretar SDS je rekao da će pokrenuti krivični postupak protiv Radulovića dok je Boris Tadić ocenio da se radi „o prljavom napadu unutar opozicije“. Oglasio se i Zoran Lutovac, lider DS-a koji se indirektno ogradio od izjava Radulovića.

Radulović je na svom profilu na društvenoj mreži „X“ žestoko isprozivao stranke Borisa Tadića i Saše Radulovića.

– Sramno prikupljanje potpisa za listu DJB-SDS od naprednjaka trenutno u opštini Sremska Mitrovica. Stojimo, gledamo i ne verujemo na šta su spali, govna jedna – napisao je Radulović i izazvao lavinu komentara.

Jedna od njih stigla je i od Gorana Radojeva, funkcionera DS-a koji se nadovezao na Radulovićeve kritike tako što je za slične grehove u prošlosti i optužio sadašnjeg koalicionog partnera PSG. Radojev je pritom prokomentarisao i to što koalicija SDS-DJB-Otete bebe nije ni najavila prikupljanje potpisa u Sremskoj Mitrovici za subotu.

Danas nisu ni planirali prikupljanje potpisa u Sremskoj Mitrovici! Biće da je Dragan Radulović u pravu kada tvrdi da im SNS skuplja potpiseA sećate li se kako je Saša Radulović napadao (potpuno opravdano) PSG jer im je SNS 2020. skupljao potpise?! Ima li negde obraza u politici – upitao je Radojev na mreži „X“.

Ubrzo se u prepucavanje uključio i lider SDS-a Boris Tadić.

Povodom optužbi DS-a da našoj koaliciji SNS prikuplja potpise, generalni sekretar SDS-a Dragoslav Ljubičić je na putu ka Sremskoj Mitrovici. Javnost će uskoro imati dokaze da li se radi o prljavom napadu unutar opozicije, koji samo koristi režimu i koji je očigledno odgovor na istine koje sam izneo o pregovorima sa listom Srbija protiv nasilja i zahtevima Dragana Đilasa. Takođe, važno je da javnost zna da li su ovi napadi zvaničan stav DS-a i da li DS i njen predsednik Zoran Lutovac podržavaju optužbe koje iznose njihovi funkcioneri – poručio je Tadić.

Na to je Lutovac odgovorio:

– DS nema zvaničan stav o bilo kojoj opozicionoj stranci, odnosno isključivo je usmerena na stranke režima, niti se svaki pojedinačni član izjašnjava isključivo u skladu zvaničnim stavovima stranke – pokušao je da se ogradi Lutovac od mitrovačkog poverenika njegove stranke Dragana Radulovića.

U međuvremenu, pomenuti Ljubičić je u Sremskoj Mitrovici utvrđivao da li su optužbe Dragana Radulovića (DS) tačne. Kako je rekao, u mitrovačku Gradsku kuću došao je u 19.15 sati gde je u „svečanoj sali zatekao ovlašćene overivače i određeni broj aktivista koalicije ‘Srbija protiv nasilja'“. Dodao je da je primetio i natpis u zgradi gde se prikupljaju i potpisi za listu NADA.

Ljubičić je potom rekao da je od jedne od aktivistkinja zatražio da ga odvede do prostorije „gde se navodno sakupljaju potpisi za listu SDS-DJB, ali kako kaže u toj sali nisu zatekli nikoga, a na vratima nije bilo nikakvih obaveštenja„. Kako je dodao, ta aktivistkinja mu je pustila snimak na kome se „vide neki ljudi koji ulaze u tu istu salu, ali je na vratima sale zalepljen natpis DJB-SDS“.

Ljubičić je naveo da se u tom trenutku u mitrovačkoj Gradskoj kući pojavio i Dragan Radulović kojeg je Ljubičić pozvao da odu u policiju i prijave slučaj jer je „očigledno došlo do pokušaja nanošenja štete ugledu koalicije SDS-DJB“. Ljubičić kaže da je Radulović to odbio pa je generalni sekretar SDS-a otišao sam u policijsku stanicu u Sremskoj Mitrovici gde je dao izjavu i prijavio ceo slučaj.

– Pravni tim SDS-a će na osnovu te izjave i svih drugih dokaza pokrenuti krivični postupak i preduzeti neophodne pravne radnje – zaključio je Ljubičić.

OVDE MOŽETE SLUŠATI SMART RADIO

(Marko Tašković)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here