MAČVANSKA MITROVICA: Osnovna škola dobija novu fiskulturnu salu

0
292

Sudeći po najavi iz mitrovačkih organa lokalne samouprave, već tokom maja ili juna, započeće radovi na izgradnji fiskulturne sale u Osnovnoj školi „Dobrosav Radosavljević Narod“ u Mačvanskoj Mitrovici.

Ova kapitalna investicija realizovaće se uz pomoć Uprave za kapitalna ulaganja AP Vojvodine, koja je za prvu fazu radova izdvojila 232,5 miliona dinara, dok će Grad Sremska Mitrovica podržati projekat sa 12 miliona dinara.

Kako kaže Petar Samardžić, zamenik gradonačelnice Sremske Mitrovice, do kraja sledeće godine u fiskulturnu salu biće uloženo još 190 miliona dinara, a sredstva će biti obezbeđena iz više izvora, odnosno sa pokrajinskog i republičkog nivoa.

Na realizaciju ovog projekta se čekalo duže nego što je planirano, i to iz više razloga, a jedan od njih je da je prvobitni projekat koji je izrađen pre nekoliko godina izmenjen, ali i poskupljenje građevinskog materijala sa kojim smo se svi suočili od početka epidemije virusa – kaže Samardžić, napominjujući da gradske vlasti nisu želele da ni u jednom pogledu umanje taj projekat, čak je u nekoj meri i unapređen, odnosno proširen.

Osim fiskulturne sale, u objektu će biti smeštene i svlačionice sa toaletima i tuševima za dečake, devojčice i nastavnike ili trenere, toalet za osobe sa invaliditetom, spravarnica, tribine na dva nivoa sa 205 sedećih mesta, zatim kuhinja sa pomoćnim, pratećim prostorijama (magacinskim prostorom, prostorom za pranje sudova…), velika trpezarija kapaciteta 120 stolica, garderober, kabinet za tehničko obrazovanje, prostor za dnevni boravak, stan za domara sa radionicom.

Samo fiskulturna sala je površine skoro 1.000 metara kvadratnih, a biće pogodna za više dvoranskih sportova – košarku, odbojku, mali fudbal, tenis, gimnastiku – navodi Samardžić.

To će biti sala za razne manifestacije i dešavanja, jer će u njoj vrlo lako i jednostavno moći da se montira bina, s obzirom na to da će celokupan objekat biti nezavisan od nastavno-administrativnog dela škole, što znači da će biti na raspolaganju i građanstvu.

Projektom je predviđena i izgradnja sanitarnih čvorova za posetioce, parterno uređenje, kao i parking ispred objekta. Izgradnja sale i svih projektom predviđenih prostorija, kako kažu nadležni, predstavljaće jedan od najvećih projekata na teritoriji grada u narednom periodu.

Projekat će biti realizovan dvofazno, siva faza će biti završena do kraja ove godine, a zatim u sledećoj je planirano opremanje i parterno uređenje. Po završetku svih radova, Mačvani će dobiti jedan objekat na kojem će im mnogi pozavideti.

OVDE MOŽETE SLUŠATI SMART RADIO

(S. Kostić)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here