Majka ubijene direktorke škole u Erdeviku – razočarana u pravdu: SUĐENJE UBICI SE STALNO ODLAŽE!

0
7727

Svaki put kada prođem pored škole, zastanem, a onda ugledam moju Cicu na prozoru gde joj je bila kancelarija. Uzmem mobilni telefon i hoću da je pozovem, da joj čujem glas, a onda shvatim da je nema– ovako govori Olga Gnjidić (72), majka ubijene Branislave Gnjidić (49), uoči godišnjice ćerkine smrti. Zločin koji je potresao region, dogodio se 15. maja 2020. Tog dana Branislavin suprug Predrag Gnjidić (53) došao je u školu, u kojoj je njegova supruga bila direktorka i iz automatske puške rafalnom paljbom prvo ubio vozača Miroslava Bojića (55), a zatim Branislavu.

Prema optužnici koju je prošle godine podiglo Više javno tužilaštvo u Sremskoj Mitrovici, Gnjidić se tereti za tri krivična dela, i to teško ubistvo, nedozovoljena proizvodnja, držanje i nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija i ugrožavanje sigurnosti. Glavni pretres je počeo u decembru prošle godine, a suđenje je odloženo do daljeg.

Sudija koji je tri puta porodužavao pritvor okrivljenom, više ne može da sudi u tom sudskom procesu. U zemljama koje su potpisnice Evropske konvencije o ljudskim pravima, po članu 6. sudija više ne može da produžava pritvor okrivljenom čiji slučaj vodi, tako je i ovde. U ovom predmetu su sve sudije učestvovale i dok ne dođe novi da preuzme ovaj slučaj, nastavka ročišta neće biti – izjavila je sudija Milica Cvejić, čiji je bio predmet.

Olga je od tragedije ostala sama, sahranila je dvoje dece, a prošle godine i muža Ljubomira, kojeg je, kako kaže, uništilo Branislavino ubistvo. Kaže da svaki put kada prođe pored škole, koja je samo na nekoliko desetina metara od njene kuće, otvori joj bolne rane. Utehu nalazi u dva unuka koja su ostala bez majke i oca koji čeka da se završi sudski proces.

Ne osećam da su deca razočarana u oca, razumem ih, to je njihov roditelj, više su povređeni zbog svega što se izdešavalo. Ja jednostavno ne pričam sa njima o njemu, znam i kada mu idu u posetu – kaže Olga, koja se još jednom podsetila ćerkinih poslednjih dana, nakon što je u Erdevik dovezao stariji sin Nikola, kada je majci rekla da neće više da se vraća suprugu.

Dan pred ubistvo Predrag je zvao Olgu, da ubedi ćerku da se vrati, a onda tog kobnog jutra majka nije ni slutila da Branislavu ispraća poslednji put.

Ona se u kupatilu sprema i ja je pitam šta da skuvam. Tek, ona kaže meni: „Ja neću ostati ovde, iznajmiću stan i uzeću decu kod mene“, na šta sam odgovorila da ne dolazi u obzir jer je ovo njena kuća. Otišla je na posao i više se nije vratila – kroz suze govori Olga.

Majka Olga tvrdi da se njena ćerka od početka braka nije slagala sa Predragom, te da je stalno od njega trpela ponižavanje, zbog čega je rešila i da ga ostavi.

Želja mi je samo da na sudu ispričam sve što znam – kaže Olga, koja je bila udata u Prizrenu i nakon razvoda došla sa sinom i ćerkom Branislavom u Erdevik i udala se za Predragovog rođenog strica Ljubomira.

U svojoj odbrani Gnjidić je pred članovima sudskog veća priznao krivicu i izrazio kajanje, te rekao da je znao da ga Branislava vara sa Bojićem i da to više nije mogao da podnese. Kako se navodi u optužnici VJT, Gnjidić je u Bojića sasuo šest metaka iz automatske puške, dok je u suprugu ispalio rafalno 22 metka.

OVDE MOŽETE SLUŠATI SMART RADIO

(S. Kostić)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here