Meštani Banstola zaslužuju da imaju mesnu zajednicu!

0
552

Na tromeđi tri opštine Inđije, Sremskih Karlovca i Iriga, izgrađeno je specifično, prilično kompaktno i homogeno naselje, koje je svaka opština do sada tretirala kao vikend zonu, iako u njemu stalno živi više oko 3000 stanovnika, a preko leta taj broj bude mnogo veći. Reč je o naseljenom mestu Banstol.

Nažalost, ovo naselje još nema izgrađenu ni vodovodnu ni kanalizacionu mrežu.

Meštani dela fruškogorskog naselja Banstol pre šest godina pokrenuli su inicijativu da naselje iz statusa vikend zone Banstol pređe u status mesne zajednice. Formiraanje mesne zajednice najavljivalo je i bivše rukovodstvo Opštine Inđija 2016. godine, ali do dana današnjeg ništa nije urađeno. Iako samo formiranje mesne zajednice ne iziskuje neka preterano velika finansijska sredstva nije jasno ko i zbog čega koči da se ta ideja formiranja mesne zajednice sprovede u delo.

Pitanje koje je ovih dana inđijski odbor Srpskog pokreta Dveri postavio nadležnom rukovodstvu lokalne samouprave u Inđiji tiče se upravo ovog naselja: „Da li su stanovnici naselja Banstol građani drugog reda i da li oni ne zaslužuju da imaju uslove za život kao građani u drugim mesnim zajednicama?

U inđijskim Dverima smatraju da je potrebno formirati mesnu zajedncu Banstol kao dvanaestu mesnu zajednicu u opštini Inđija.

Meštanima takve mesne zajednice se mora dati pristup lokalnom budžetu opštine Inđija iz koje bi se u rešavala preko potrebna infrastruktura od vodovoda do kanalizacije. Potrebno je olakšati pristup zdravstvenoj zaštiti, formirati ambulantu koja je preko potrebna staračkim domaćinstvima koji su u najvećem broju meštani Banstola.„- navode Dverjani u obrazloženju pitanja koje su postavili rukovodstvu Opštine Inđija.

OVDE MOŽETE SLUŠATI SMART RADIO

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here