Migranti im opljačkali i zapalili kuću, sud odlučio: NEMA NADOKNADE ŠTETE!

0
2793

Priča Mileve Jovanović (38) „odmotala se“ do kraja. Apelacioni sud potvrdio je prvostepenu presudu Prvog osnovnog suda u BeograduŠteta koju su migranti naneli, najpre demoliranjem, a potom i spaljivanjem njene kuće u Šidu, neće biti isplaćena.

To je odluka od decembra još prošle godine, i dalje neuručena u ruke podnosiocima žalbe. Kako je to moguće? Punomoćnik porodice Jovanović preminuo je odavno, priseća se Mileva u času u kom saznaje novost.

Prethodno je pisano, još u junu prošle godine, da je Prvi osnovi sud u presudi od 01. 12. 2021. godine naveo da se odbija zahtev da Republika Srbija nadomesti nastalu štetu od 2,25 miliona dinara, te da se tužioci obavezuju da na ime parničnog postupka isplate 103.000 dinara.

Tužioci su roditelji Mileve Jovanović – Marinko i Vesna, oboje stari 54 godine – koji su i podgili kuću u Šidu i namenili je ćerki, njenom 40-godišnjem suprugu i njihovoj deci od 11 i sedam godina. Njih šestoro žive zajedno od upada u kuću u Šidu, koja je izgrađena nadomak železničke stanice, gde migranti silaze s voza.

Prvi incident se desio u februaru 2018. godine. Sve do spaljivanja krajem oktobra 2019. godine u kuću su migranti provalili, boravili u njoj, prljali je vršeći nuždu van kupatila, odneli nameštaj, čak počupali bakar iz zida. Jovanovići su ostali bez TV-a, TA peći, troseda, dvoseda, fotelje, regala, ugaone garniture, stočića, plazma TV-a, šporeta na drva, električnog šporeta, frižidera, zamrzivača, veš mašine, francuskog ležaja, kompjutera…

Kuća je bila potpuno opremljena, a upad i dalje uništavanje desili su se u času u kom je porodica bila odsutna. Kako je ranije ispričala sagovornica, otac joj je bio bolestan i otišli su mu u posetu i ispomoć u Novu Pazovu. Marinko je onkološki bolesnik i leči se i danas, a uz njega odrastaju i žive i dvoje maloletne dece, od kojih je mlađe tek pošlo u školu. Dane provode u stanu sa dve sobe, dnevnim boravkom, hodnikom i kupatilom.

Niko nije kriv?„, pita se Mileva, sama ne znajući kome da se obrati, a i dalje moleći za pomoć.

OVDE MOŽETE SLUŠATI SMART RADIO

(Bojana Petrović)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here