Mitrovačka opozicija SAD PRISTAJE i na mrvice sa naprednjačkog stola!

1
3753

Iako su pred izbore građanima obećavali da će biti drugačiji od naprednjačkih kandidata, iako su im puna usta bila obećanja o štednji i nepotrebnom trošenju lokalnog budžeta, nakon izbora članovi grupe “GRAD ZA SVE NAS” preko noći su promenili ploču.

Da su na sve ono što su obećavali biračima zaboravili, svedoči i činjenica da se nisu odrekli ni odborničkih naknada. Kada smo im skrenuli pažnju na to, doživeli smo pravu medijsku harangu i uvrede na društvenim mrežama, jer pristalice ove samozvane elite očigledno su smatrali da novinari nemaju pravo da ih podsećaju na obećanja koja su sami, ničim izazvani, davali građanima pred izbore. Pored toga, pravdali su se time kako će te svoje naknade proslediti siromašnim građanima i uspešnim studentima. I, na tome je sve stalo!

Odbornici grupe “”Grada za sve nas” do sada su primili preko 500 hiljada dinara i javnost još nije imala priliku da sazna da li su taj novac prosledili nekome.

Štaviše, oni koji nisu uspeli da dobiju mandate, koji su ostali ispod crte, pristali su da uđu u razne skupštinske odbore ne bi li i oni dobili koju mrvu sa naprednjačkog stola.

Aktivisti ove grupe građana, Milan Vuletić iz Laćarka koji se našao na 19. mestu njihove izborne liste i Petar Oroščanin iz Martinaca (31. mesto) postali su članovi Odbora za nagrade i priznanja gradske Skupštine. Iako tu nije naknada kao za odbornike, ipak, što bi rekao narod “ne curi – al kaplje”.

Očigledno je da su obraz i poštenje u koje su se kleli kandidati iz grupe “Grad za sve nas” – ustuknuli pred njihovom gramzivošću koja se ni po čemu ne razlikuje od aktivista vladajućeg režima.

Što je, donekle, i razumljivo – sad treba naplatiti to što su dali legitimitet lokalnim izborima!

(Milan Milivojević)

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here