Mitrovački DSS izbacio iz članstva Vasu PDV i Zoricu Gašpar

1
1953

Mitrovački gradski odbor DSS iz svog članstva isključio je svoje nekadašnje perjanice Vasilija Radosavljevića i Zoricu Gašpar. Kako se saznaje, ista sudbina očekuje i bivšeg predsednika Gradskog odbora ove stranke – Mikicu Ilića.

Vasilije Radosavljević svojim kontroverznom radom na više funkcija na koje ga je DSS postavljao tokom 16 godina koliko je ova stranka provela u vlasti u gradu, privlačio je pažnju i javnosti i lokalnog Tužilaštva. U politiku je ušao nakon Petog oktobra i za deceniju i po boravka u vlasti od prodavca bresaka i konobara sa podstanarskim statusom dospeo do vlasništva nad luksuznom kućom sa bazenom u elitnom delu grada (Naselje „25 maj“), kao i desetak stanova i poslovnih lokala u najužem gradskom jezgru.

Protiv Radosavljevića je Tužilaštvo vodilo nekoliko postupaka zbog sumnje u pronevere i nelegalno sticanje milionskih iznosa. ali su svi ti postupci po pravilu zastarevali. Vešanje saksija sa cvećem kojim je, pre više od decenije kićen grad, takođe se vezuje za Radosavljevića i privatnu cvećaru njegove sestre. Kada je izbio skandal Tužilaštvo se pozabavilo i ovim slučajem, ali je i ovde zastarenje nadjačalo pravdu.

O kriminalnim radnjama Vasilija Radosavljevića (istovremeno dok su udarne vesti drugih lokalnih medija bile razne bostanijade, krofnijade, štrudlijade i ostale jade) Portal je pisao u mnoštvu članaka:

https://mitrovica.info/sumnjivo-zastarevanje-krivicnih-prijava-protiv-vasilija-radosavljevica-ko-stiti-vasu-pdv/

https://mitrovica.info/sta-ceka-tuzilastvo-postoji-li-zakon-za-vasilija-radosavljevica/

https://mitrovica.info/vasilije-radosavljevic-oteo-tudu-ocevinu-ceka-se-reakcija-drzavnih-organa/

https://mitrovica.info/iz-zaostavstine-pokojnog-dss-vasilije-radosavljevic-je-bas-vas/

https://mitrovica.info/proslavio-se-i-kod-komsija-vasilije-radosavljevic-unistio-i-radnike-rumskog-kluza/

Kao šlag na torti, još uvek niko nema objašnjenje odakle Radosavljeviću i novac za stan koji je kupio na sinovo ime u naselju Matije Huđi, verovatno kao svadbeni poklon iako je samo venčanje obavljeno na trošak građana Mitrovice (u okviru kolektivnog venčanja koje Gradska uprava tradicionalno organizuje).

Kako se saznaje, Radosavljević je trenutno vlasnik privatne agencije koja se bavi pravnim poslovima (?!).

Kada je reč o Zorici Gašpar, nekadašnjoj predsednici Saveta žena DSS-a, ona je lokalnoj javnosti uglavnom ostala poznata po skandaloznom ponašanju u vreme dok je vršila funkciju načelnice Gradske uprave za obrazovanje. Svojevremeno je dnevni list „Blic“ pisao o aferi koja se ticala fantomskog zapošljavanja partijskih drugova u njenom resoru, kao i fiktivnim radnim mestima za decu nekih, u to vreme, visokih gradskih funkcionera.

Dnevni list „Novosti“ obznanio je i da je Gašparka tada zaradila i prijavu Državne revizorske agencije (2013. godina). Revizori su utvrdili mnogobrojne nezakonitosti u trošenju budžeta nepoštovanjem Zakona o javnim nabavkama i Zakona o budžetskom sistemu. Posledica tih afera bila je izdvajanje mlađeg dela odbornika DSS-a u poseban pokret „Mitrovica evropska regija“, što je predstavljalo početak raspadanja ove stranke u Mitrovici.

Zorica Gašpar je ostavku na funkciju podnela nakon skandala kojeg je izazvala fizičkim nasrtajem na novinarku Sremske televizije Danijelu Romandić jer ova nije pisala na način kako je to Gašparka želela.

Danas je Zorica Gašpar uhlebljena u Zavodu za zaštitu spomenika.

(Milan Milivojević)

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here