Na Taru Trbović je PONOSAN CEO GRAD! Evo kako nagrade niže kao od šale

0
1038

Tara Trbović iz Rume, jedna od talentovanih učenica Osnovne muzičke škole „Teodor-Toša Andrejević“ osvojila je prvu nagradu sa 95 poena na Međunarodnom takmičenju mladih violinista „Mini Paganini“ koje je održano 3. i 4. aprila, i time po drugi put dobila potvrdu svog velikog talenta.

Tara je prvi put nastupila na Kolarcu i sa čak 99 bodova osvojila prvu nagradu, takođe i na Internacionalnom takmičenju održanom u Sremskim Karlovcima osvojila je prvu nagradu sa 96.67 poena.

Pored svojih nanizanih uspeha u muzičkoj školi, Tara je osvojila i prvu nagradu na takmičenju iz srpskog, što nam govori da je veoma vredna i da je njenim trudom i marljivim radom očekuju samo veliki uspesi.

Tara je odrasla u muzičkoj porodici. Otac joj je završio muzičku školu i svira više instrumenata. Uprkos velikoj podršci koju joj pružaju ponosni roditelji ističu da je za njen napredak zaslužan veliki trud, rad i njeni nastavnici.

Sa Tarom smo imali priliku da kratko porazgovaramo, i iako je na samom početku ostvarivanja svojih snova, svakako može da posluži kao primer i inspiracija, ne samo deci, već i starijima. O svojim jasnim i zacrtanim željama i planovima govorila je vrlo lako i tako nas osvojila i oduševila. Kako si se osećala kad si završila svoj nastup i saznala da si nagrađena?

Kad sam završila nastup, osećala sam olakšanje, a kad sam čula da sam dobila prvu nagradu bila sam presrećna, priča nam sa uzbuđenjem Tara.

Da li si imala tremu i da li je bilo nešto drugačije od tvog prvog velikog nastupa?

Bili smo u istoj sali tako da mi scena na kojoj sam bila već poznata, žiri je bio izmenjen, ali imala sam i malo manju tremu nego prošli put.

Kakvi su ti ciljevi i planovi za budućnost?

Planiram da završim Srednju muzičku školu, kao i Gimnaziju i da upišem Fakultet muzičke umetnosti. Velika želja mi je da radim na Univerzitetu u inostranstvu, u Gracu ili Pragu.

OVDE MOŽETE SLUŠATI SMART RADIO

(Sremske vesti)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here