Najava XII Svetskog prvenstva u kuvanju kotlića: „PRVA VARJAČA LAĆARKA 2023“

0
690

U nedelju, 6. avgusta, održava se tradicionalna, dvanaesta po redu, manifestacija „Prva varjača Laćarka 2023“ koja će i ove godine okupiti sve gurmane i ljubitelje dobrog druženja. Prostor gde će takmičarske ekipe pokazatii svoje kulinarske sposobnosti ostaje Komšijski park na kraju Sremske ulice (u blizini auto-puta).

Broj ekipa je limitiran na 100, a svi zainteresovani za učešće svpje ekipe mogu prijaviti na broj telefona 0641230508.

Skup je oko 7 sati, ujutro 6. avgusta. Doduše, može i dan ranije, a može i koji sat kasnije, ipak takmičarima je bitno da dođu pre radi zauzimanja boljeg mesta, odnosno hladovine”- kaže predsednik organizacionog odbora Darko Ilić Kiki, dodajući:

 “Od 8 do 10 časova takmičarske ekipe preuzimaju po 2 kg mesa, majicu, tanjir u kojem će predati uzorak i to je sve besplatno. Oko 14.30 časova se predaju uzorci, a samo proglašenje pobednika neće biti pre 15 časova, dok žiri ne završi rad.”

Inače. žiri će biti sastavljen od vrhunskih eksperata na čelu sa Milanom Jovanovićem koji garantuje da će se odlučivati “ni po babu ni po stričevima”, u skladu sa kodeksom srpskog kulinarskog viteštva.

Kuva se gulaš, a od organizatora se dobija but, dok sve ostalo takmičari mogu sami dodati, na primer, junetinu, divljač, začine i slično. Kuva se na drvima, na plinu ili po izboru, jer to takmičari sami obezbeđuju.“- kaže Jovanović.

Podsećamo, i ove godine će uz takmičenje u kuvanju kotlića biti održan Festival dečijih osmeha gde će sve za najmladje posetioce biti potpuno besplatno. U okviru manifestacije od 21 čas istog dana održaće se i veliki koncert Neše Manojlovića. Cena karte je 400 dinara.

OVDE MOŽETE SLUŠATI SMART RADIO

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here