NAPLATILI pune mesečne karte, UČENIKE VOZILI pola meseca! I TAKO DVA PUTA!

0
2026

Tokom decembra i januara, lokalni prevoznik Sirmiumbus, naplatio je pune mesečne karte za učenike mitrovačkih srednjih škola, iako su ih, zbog korone i online nastave, vozili jedva pola meseca.

O ovome nam piše čitateljka iz Bešenova čija priča glasi:

U decembru kupujem mesečnu kartu koja košta 3.600 dinara iako deca idu kombinovanu nastavu i od četiri 4 u školu idu samo dve. Nije u redu ali sta da se radi. Korona je učinila svoje i nastava se prekida 18. decembra. Za tih 18 dana moje dete ide samo 5 dana u školu. Ni to nije problem, situacija je takva kakva je. “Korona je razlog.” – kažu!

Suština problema je što deca kreću 18. januara i ja kao roditelj pozivam Sirmijumbus prevoznika da se raspitam šta ćemo za tih 13 dana u januaru i dobijam odgovor od šalter radnice da kupim mesečnu kartu po ceni od 3.600 ili da deca plaćaju pojedinačnu kartu po ceni od 210 dinara u jednom pravcu. Oni se pozivaju na opštinu, opšina na gradsku upravu za saobraćaj. Pozivam i tamo, nije mi problem jer je velika nepravda zato sto neće da nam priznaju onih 12 dana u decembru što deca nisu išla u skolu, a platili smo mesečnu kartu.

Oni me vraćaju u opštinu i ja se nalazim u začaranom krugu.

U ovoj situaciji kada ljudi ostaju bez posla, kada počinjemo da se borimo za opstanak svi se prave gluvi i slepi na nepravdu koja nas okružuje… Pozdrav od zabrinutog roditelja.” – glasi integralna verzija pisma naše čitateljke.

Verujemo da će nadležni iz lokalne samouprave imati sluha da roditeljima iz sela mitrovačke gradske opštine izađu u susret, makar da im umanje deo troškova tokom februara.

(M. Milivojević)

OVDE MOŽETE SLUŠATI SMART RADIO

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here