NE BRŽE OD ŽIVOTA: Osnovano udruženje za pomoć stradalim u saobraćaju

1
1997

Decenijama unazad, svedoci smo činjenice da hiljade života nestane usled saobraćajnih tragedija koje se skoro svakodnevno dešavaju na putevima. O ljudima koji stradaju i imaju dugotrajne posledice nakon tih nesreća. malo ko vodi računa.

Zbog toga je grupa Kuzminaca osnovala udruženje građana “Ne brže od života” upravo sa ciljem da pomaže licima nastradalim u saobraćajnim nezgodama koja su zadobila teške telesne povrede, kao i edukacijom prvenstveno mladih ljudi o opasnostima i stravičnim posledicama koje mogu izazvati kao učesnici u saobraćaju.

Ideja za osnivanje organizacije ovog tipa potekla je od mene, s obzirom da sam lično doživela strašnu saobraćajnu nesreću, od koje ni danas, više od četiri godine kasnije, ne mogu reći da sam dobro”- govori Ljubica Crnogorac, osnivač ovog udruženja, pozivajući zainteresovane da daju podršku ovom projektu.

Pokušajmo zajedno preventivno delovati, prvenstveno uticajući na mlade, da shvate kolika je odgovornost na svakom ko sedne za volan automobila.”- kaže Ljubica.

U slučaju da se nesreća već dogodila, ovo udruženje pomaže onima koji su stradali, da se oporave i vrate u normalan život. Po rečima članova udurženja, njihova pomoć ne odnosi se samo na pravni ili zdravstveni segment, već i na psihološku podršku kako oštećenim, tako i članovima njihovih porodica.

Sedište ovog udruženja koji ima ambiciju da deluje na teritoriji cele Srbije je u sremskom selu Kuzmin, u ulici Vuka Karadžića broj 96, a svi zainteresovani mogu da ih kontaktiraju na telefon 062-1567-994 ili na mejl: ljubicacrnogorac061@gmail.com

Osim toga, Udruženje je na društvenoj mreži Fejsbuk otvorilo i svoju stranicu na linku:

https://www.facebook.com/Ne-br%C5%BEe-od-%C5%BEivota-107939620951980/?__tn__=%2Cd%2CP-R&eid=ARBrzBlSvYtSpcRMN8skdxssyUA1CixoE28ncJMpXSiJziR8bmUY5c7_wHTA50oir9drTrq7F2lGEMPv

(M. M.)

1 COMMENT

  1. Ako si kriv u saibracaju ne treba ti pomagati jer si ti ubica mogao si i drugog da ubijes
    Ako nisi kriv a nastradao si postoji osiguranje koje ce ti platiti a i sud gde mozes zatraziti nadoknadu stete
    Tako da je sve to vec uredjeno nema potrebe finansirati neka sad udruzenja

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here