NOĆNA MORA ZBOG LAŽNIH MAJSTORA! Došli, porušili i više se ne pojavljuju…

0
1404

Odavno nije lako pronaći majstora i svi se oslanjamo na preporuke. Kada smo očajni spremni smo da poverujemo i u oglase koje možemo naći na nekim sajtovima. Zašto to nije bezbedno i zbog čega moramo biti oprezni?

Došlo je vreme da renovirate kupatilo. Jedva ste sakupili novac, a možda i podigli kredit. Posle nekoliko dana istraživanja i odbijenih poziva, pronašli ste majstore koji nisu mnogo skupi, a sudeći prema internet stranici na kojoj se predstavljaju, deluju profesionalno. Vrlo brzo posle telefonskog razgovora došli su na ugovoreni sastanak, konačno ste potpisali ugovor i puni poverenja dali im i novac.

Međutim, nakon što su polupali stare pločice i napravili haos majstori se više nikada nisu pojavili, ne odgovaraju na pozive…

Zvuči kao noćna mora, ali je za Gorana Maletića stvarnost.

Supruga i ja smo preko interneta stupili u kontakt sa majstorima koji su na APR-u registrovani kao ‘Marko Dangubić pr Volga grup’, dali smo im novac na ime depozita za izvođenje radova, na ime pribavljanje sanitarija, ništa nije ukazivalo na to da postoje bilo kakve sumnjive okolnosti u vezi sa njima, nakon čega smo ostali i bez novca i bez kupatila“, kaže Goran.

Prevaren i oštećen za 164.000 dinara, Goran Maletić je podneo prijavu tužilaštvu, a ubrzo je, kako kaže, saznao da nije jedini kog je ista firma prevarila. I Zoranu Filipoviću se dogodilo isto.

Daju dobru ponudu da bi ljudi prihvatili i dali novac, a kasnije naravno od tih radova nema ništa“, kaže Zoran Filipović.

„Saznao sam da je osim mene, na isti način oštećeno još šestoro lica, dakle ukupno je podneto sedam tužbi i podnete su dve krivične prijave na ukupan iznos od milion i dvesta hiljada dinara, to je krivično delo prevare, za šta je predviđena kazna od jedne do osam godina i novčana kazna. Dakle, očekujemo od tužilaštva da nešto uradi po tom pitanju“, kaže Goran Maletić.

U kontaktu sa osobom koja se predstavila kao Marko Dangubić, odnosno vlasnik firme „Volga grup“, odgovoreno je da je sa svim strankama potpisao ugovor, da nije varao ljude i da će sporovi koji postoje biti rešeni na sudu. Čiji dokazi će prevagnuti, ostaje da se vidi.

Ipak, ostaje gorak ukus posle svega jer, očigledno, pouzdanih majstora je sve manje, a i oni imaju mnogo posla. Nema pametnog saveta, sem da budete izuzetno oprezni i pažljivi, čak i kad majstor pristane da potpiše ugovor.

OVDE MOŽETE SLUŠATI SMART RADIO

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here