Nove optužbe na račun dela rukovodstva mitrovačkih socijalista: “ODREKLI SE RADNIKA I SELJAKA!”

10
3718

Jedan od osnivača SPS-a, Vasa Damjanović iz Sremske Mitrovice, nastavlja sa optužbama upućenim rukovodstvu gradskog odbora socijalista jer je, kako kaže, “zabrinut za sudbinu partije čiji je osnivač”.

Više bih voleo da smo i dalje partija radnika i seljaka nego doktora političara bez ikakvog ugleda u svojoj biračkoj jedinici” – kaže Damjanović očigledno aludirajući na vršioca dužnosti predsednika gradskog odbora SPS-a Danijela Babića i krug ljudi oko njega.

S tim u vezi, javno mu postavlja određena pitanja u nadi da će se ovaj osmeliti da mu na njih da adekvatne odgovore:

Kako je moguće da od mladih devojaka i momaka socijalista koji su dali doprinos očuvanju ove partije u najteže doba i bili zbog toga hapšeni i proganjani, danas nema ni jednog jedinog u rukovodstvu? Da li ih sadašnji predsednik GO Danijel Babić i sekretar Tomislav Ožegović namerno odguruju u stranu?

Da li dotični vide svoju odgovornost u činjenici da su na proteklim lokalnim izborima obećali 7000 glasova, a osvojili jedna 3000? Zašto nije predata puna lista i da li to v.d. predsedniku Babiću govori da mu nije mesto na čelu ovog odbora jer je očito bez ugleda među partijskim drugovima?

Zar mu ovakav signal članstva ne ukazuje da nije poželjan na čelu partije i da su mnogi ignorisali predizborne aktivnosti upravo zbog njega? Partija u Mitrovici broji 1700 članova, a na predizborni miting u Sremskoj Mitrovici na kojem je prisustvovao Ivica Dačić i visoko rukovodstvo SPS-a nije bilo više od stotinak prisutnih i to iz celog Sremskog okruga.

Ovaj miting je kiksnuo jer ga je bojkotovala većina članova upravo zbog predsednika Babića i njegovog sekretara Tome Ožegovića. Popili su šamarčinu od starih članova SPS-a.”- kaže Damjanović, postavljajući i pitanje v. d. predsedniku mitrovačkih socijalista dr. Danijelu Babiću zašto nikad javno nije demantovao glasine meštana sremskih sela u kojima radi da naplaćuje svoje kućne posete iako je na čelu paritje koja se zalaže za besplatno zdravstvo i visoku socijalnu odgovornost.

Na novinarsku primedbu da li i tehnički sekretar odbora SPS-a snosi deo svoje odgovornosti, Damjanović odgovara:

Za sekretara Tomislava Ožegovića važi ona narodna koja kaže: Ako su Turčinu ruke krvave do lakata, poturici su do ramena. Ožegović je izdao SPS kad mu je bilo najteže 2002. godine i to članovi znaju i pamte. Smatram da se sada vratio da uništi ono što je preostalo. Našao je ortaka u ličnosti dr. Babića sa kojim će dovršiti započeto.” – tvrdi Damjanović podsećajući da trenutno u mitrovačkom rukovodstvu nema ni jednog uticajnog člana iz seoskih organizacija SPS-a, iako su dali najveći doprinos da partija prođe cenzus. Sudeći po rezultatima po gradu, izborni rezultati SPS-a bili bi katastrofalni.

Ne može se selo obilaziti samo pred izbore kada se obećavaju šarene laže zarad glasova, a posle izbora se na funkcije namešta usko društvo iz centra grada koje članstvo i ne poznaje.”- zaključuje razočarano Vasa Damjanović, koji za sebe i dalje tvrdi da je istinski borac za očuvanje SPS-a.

(Milan Milivojević)

OVDE MOŽETE SLUŠATI SMART RADIO

10 COMMENTS

 1. Mladi nisu uvaženi u partiji! Hahahahahahahahah! Kakva smejurija! Dok si ti bio možda nismo bili. Sada se situacija malo promenila. Iskrena podrška za novu rukovodstvo od jednog omladinca! Samo napred ljudi, i bilo je vreme da ovi sa 30+ godina političkog staža nestanu sa političke scene!

 2. Zašto gospodin Vasa nije pružao šansu mladima kad je mogao??Zato sto je imao razne upravne odbore,gradske kuce,zapošljavanja u drzavne institucije itd… za sebe i svoje bliže.A sad kad nema odma nevalja rukovodstvo.Vreme je za mladje i nove uz svi poštovanje starih kadrova sps-a i naravno uz njihovu podršku.Veliki pozz sa prve borbene linije 😀😀

 3. Друже Васо… Пардон, господине Васо! Друг одавно више ниси јер си се одрекао свих принципа левице! Од деведетесе године си ту где јеси и радиш то што радиш!Искрено ми је драго што су се појавили људи који су успели да те зауставе у томе! А сви ви који верујете овом човеку, слободно отиђите у његово село Босут и питајте људе ко је био друг, пардон господин Васа док није приступио партији! Срамота!

  • Bar je ostao dosledan partiji u najtezim vremenima, i u SPS nije preleteo iz neke trece stranke.Dok sam bio clan SPS, imali smo neku aktivnost u Martincima 2006 godine, nas nekoliko mladih socijalista,Babic se nasao tu sa drustvom, znam da nas je prozivao i da je likovao pominjajuci tada preminulog predsednika Milosevica, koji je tad umro u hagu.U kojoj je Babic tad stranci bio ne znam.

 4. A DRUG VASA KAŽE ODREKLI SE RADNIKA I SELJAKA.A ON SE ODREKAO PARTIJE ČIM NISTA NIJE DOBIO.JEDINO STO JE DOBRO KOD DRUGA VASE JE DRAMA,KOJU JE ON DEMONSTRIRAO U PARTIJI.KADA MU JE REČENO ZA TEBE JE DOSTA VISE NEMA

 5. Bar je ostao dosledan partiji u najtezim vremenima, i u SPS nije preleteo iz neke trece stranke.Dok sam bio clan SPS, imali smo neku aktivnost u Martincima 2006 godine, nas nekoliko mladih socijalista,Babic se nasao tu sa drustvom, znam da nas je prozivao i da je likovao pominjajuci tada preminulog predsednika Milosevica, koji je tad umro u hagu.U kojoj je Babic tad stranci bio ne znam.

 6. Ove komentare kao da je pisala jedna osoba,pa vi ste hit.Sram da vas bude Avatari, a pogotovo ovog sto botuje za DOKTORA2000!

 7. Гаги пријатељу, о чему ти причаш? Измишљаш и лупаш глупости. Драго ми је што си напустио партију јер нам лажови не требају! Даниел Бабић је у Мартинце дошао 2009 године а пре тога је човек био у Новом Саду.. Молим Вас другови, пардон господо, измислите нешто боље!

  • Ne znam odakle je dosao, da li sa Marsa ili sa Kriptona Ali znam za jos jedan detalj.Predizborna aktivnost SPS-a u SM 2012 godina, ne znam ko je sve dosao iz vrha, u tom momentu Babic deli flajere Demokratske stranke, i u jednom trenutku nudi flajer Bajatovicu, uz komentar da predje u pravu stranku(DS),to nikada necu zaboraviti.
   A za tebe druze Marko SPS postoji od 2018 godine, pa zato nista i ne znas….

 8. A kada su to SPS ili stranke koje su došle na vlasi nakon 2000 bile stranke radnika i seljaka. Nikada, osim u vreme predizborne kampanje. SPS je započeo s raspadom države, ostali nastavili, a SNS će je dokrajčiti. SM je imala moćnu industriju, a rasprodalvali su je svi. Sada imamo par „fabrika“ koje su dobile infrastrukturu, oslobađanje dela ili celog poreza, s robovlasničkim odnosom prema zaposlenima. A onda neki genijalac iz SNSa odluči da im podigne trg zahvalnosti. U industrijskoj zoni se mogu snimati horor fimovi, a administracija u 15 zaguši grad kada izmile iz svojih kancelarija. Dakle, u ovoj državi hierarhija interesa je JA- STRANKA-…NAROD.
  Tu leba nema.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here