Obeležavanje Međunarodnog dana borbe protiv vršnjačkog nasilja

0
357

U sredu, 28. februara, Gradska uprava za obrazovanje Grada Sremske Mitrovice obeležava „Dan ružičastih majica“ – Međunarodni dan borbe protiv vršnjačkog nasilja, koji se širom sveta obeležava poslednje srede u februaru.

Tim povodom će u Sali 1 Skupštine grada od 10 časova biti održana tribina posvećena ovoj temi, koju sa Gradskom upravom organizuju Asocijacija učeničkih parlamenata osnovnih i srednjih škola Grada Sremska mitrovica, Školska uprava Novi Sad i Policijska uprava Sremska Mitrovica, a sve u cilju podizanja svesti o problemu koji je svakodnevno prisutan među školskom decom i pružanja podrške u prevenciji vršnjačkog nasilja na svim nivoima.

Na tribini će govoriti predstavnici Školske uprave Novi Sad, predstavnici Odeljenja za suzbijanje maloletničke delikvencije MUP-a Srbije iz Policijske uprave Sremska Mitrovica, kao i članovi Asocijacije učeničkih parlamenata i autori dokumentarnog filma o vršnjačkom nasilju.

Nakon toga, u Osnovnoj školi „Slobodan Bajić Paja“, povodom Dana ružičastih majica – Međunarodnog dana borbe protiv vršnjačkog nasilja, sa početkom od 12 časova, biće održani sportski turniri, koncert učenice Milice Stokanov, predavanje veroučitelja, likovna radionica, predstavljanje tradicionalnih jela srpske, engleske i francuske kuhinje. Sve aktivnosti počeće istovremeno i planirano je da traju do 13 časova.

OVDE MOŽETE SLUŠATI SMART RADIO

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here