Obnovljen krov škole u Grgurevcima

0
484

Zahvaljujući sredstvima Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje završen je projekat sanacije krova u izdvojenom odeljenju OŠ „Boško Palkovljević Pinki” u Grgurevcima.

Po rečima direktora škole Igora Došena, sanacijom krovnog pokrivača u visini od tri miliona 550 hiljada dinara, stari dotrajali krovni pokrivač ove škole, zamenjen je i na taj način, prestao da postoji kao rizik po bezbednost i zdravlje svih učenika i lica zaposlenih u školi.

Ovo je samo prvi korak u sanaciji ove školske zgrade koja datira od 19. veka. Nadamo se da ćemo u narednom periodu sanirati celu školu, kako unutra tako i spolja.”- rekao je direktor Došen.

Predsednik Mesne zajednice „Grgurevci” Duško Krstić podsetio je da ovo bila nekadašnja škola ženske mladeži, koja je jedna od tri, četiri najstarije u Sremu i podsetio da izdvojeno odeljenje OŠ „Boško Palkovljević Pinki” u Grgurevcima pohađa nešto više od 50 đaka.

Veoma smo zahvalni Gradu Sremska Mitrovica koja je izdvojila sredstva da se u ovu školu uloži. U našem selu ovim su nastavljeni radovi, uradili su se putevi, radi se fudbalski teren.”- rekao je Krstić.

OVDE MOŽETE SLUŠATI SMART RADIO

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here