Osnovna škola „Jovan Popović“ obeležila 60 godina postojanja

0
1242

Proteklog vikenda, mitrovačka Osnovna škola “Jovan Popović” svečano je obeležila 60 godina postojanja. Jubilej je dočekan u novoj, savremenoj i moderno opremljenoj zgradi.

Za Dan škole otvorena je bina za scensko izvođenje i predstavom koju su pripremili đaci i nastavnici ove ustanove. Predstavi su, pored drugih zvanica, prisustvovali ministar Branislav Nedimović i gradonačelnica Svetlana Milovanović.

„Ovu školsku godinu su đaci i zaposleni počeli u novom objektu, a ono što dalje sledi, kao što smo i obećali je rekonstrukcija sale za fizičko koju ćemo početi na letnjem raspustu. Zajedno sa ovim spoljnim terenima koji već postoje ćemo otvoriti jedan pravi sportsko-rekreativni kompleks koji će moći da koriste, ne samo učenici ove škole, nego i stanovnici ovog naselja”, rekla je gradonačelnica Milovanović čestitajući jubilej škole.

Podsećanja radi, škola je dobila ime po borcu iz Drugog svetskog rata, pesniku, a kasnije i akademiku Jovanu Popoviću, a od ove školske godine nastava se odvija uz najsavremenju tehniku i tehnologiju

Pametne učionice Osnovne škole „Jovan Popović” spoj su modernog i udobnog prostora, savremene tehnologije i novog iskustva učenja i obrazovanja 21. veka. Posetioci su tokom Dana otvorenih vrata mogli da vide da je moderna „Popovićeva“ škola u tom pogledu lider ne samo u našoj zemlji, već i u celom regionu. Nova zgrada škole je zvanično otvorena u septembru 2020. godine, a reč je o objektu koji se prostire  na 4000 kvadratnih metara, ukupno ima 19 kabineta, zajedno sa trpezarijom, sa produženim boravkom i sa učionicom za decu u inkluziji.

Sve učionice su opremljene interaktivnim tablama, laptop računarima, digitalizovan je rad nastavnika sa decom u svim predmetima. Kabineti su opremljeni tako da predstavljaju pravu primenu najnovije tehnologije u obrazovanju. Pored svega, tu su još i trpezarija, kuhinja, produženi boravak, biblioteka sa čitaonicom, soba za inkluzivni rad sa decom itd.

Po rečima direktora Slobodana Stojilkovića škola ima 825 đaka a nov objekat ima kapacitet 1200 učenika.

(SMP)

OVDE MOŽETE SLUŠATI SMART RADIO

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here