EPILOG TRAGEDIJE U ŠAŠINCIMA: Majka sa dvoje preživele dece puštena iz bolnice, devojčici (4) se bore za život

0
3385
Ana Paunković/Kurir

Samohrana majka Beba Jovanović (28) i njenih dvoje dece od pet i devet godina pušteni su u nedelju iz Opšte bolnice u Sremskoj Mitrovici, u kojoj su bili hospitalizovani nakon požara koji je izbio u subotu u ranim jutarnjim satima u porodičnoj kući u Šašincima.

U strašnoj porodičnoj tragediji ove romske porodice, koja nikoga nije ostavila ravnodušnim, ugušila se od dima sedmogodišnja devojčica LJubica J., dok je najmlađa devojčica od četiri godine smeštena u Institut za majku u dete u Beogradu i ona je i dalje životno ugrožena.

Mala trošna kuća u kojoj je živela majka sa četvoro dece, nakon vatrene stihije postala je zgarište. Iz bolnice sa dve devojčice od pet i devet godina, Beba je došla kod svoje majke Slavice, gde će ubuduće boraviti dok ne sredi svoj krov nad glavom.

Ovo je velika tragedija koja nas je sve potresla, kontaktirali smo sa nadležnim službama – Centrom za socijalni rad, Crvenim krstom, kako bi se ovoj majci što pre pomoglo.

Narednih dana njoj će biti dostavljeni paketi pomoći u hrani, garderobi, a Grad će snositi i troškove sahrane – kaže gradonačelnica Sremske Mitrovice Svetlana Milovanović, dodajući da će ona obići ovu porodicu.

Mi smo spremni da joj pomognemo u svakom smislu, pa čak i da joj i neki stan obezbedimo i opremimo.

Kako saznajemo, telo sedmogodišnje devojčice će biti poslato na obdukciju u Institut za sudsku medicinu u Novi Sad, a posle toga kada bude utvrđen tačan uzrok smrti, zakazaće se datum sahrane. Lepe i ohrabrujuće vesti nema ni iz Instituta za majku i dete, gde je zbrinuta najmlađa devojčica od četiri godine. Prema našim informacijama, ona je priključena na respirator i lekari joj se i dalje bore za život.

Istraga o ovoj tragediji još nije završena, a prema nezvaničnim informacijama vatru je izazvala sveća koju su koristili jer nisu imali električnu energiju. Porodica je živela u neuslovnoj kući na početku naselja iz pravca Sremske Mitrovice.

Bebin brat Željko koji je te večeri noćio kod njih, iz gustog dima i vatre izvukao je tri sestričine koje su spavale. Sedmogodišnja Ljubica kada je videla da kuća gori, uplašila se i umesto da izađe napolje, otišla je u drugu sobu, gde se onesvestila i tu, nažalost, nastradala.

(S. Kostić)

OVDE MOŽETE SLUŠATI SMART RADIO

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here