Poziv za podnošenje zahteva za dodelu zaštitnih ramova za traktore

0
399

Agencija za bezbednost saobraćaja raspisala je javni poziv za dodelu zaštitnih ramova za traktore. Tim povodom održan je radni sastanak sa predsednicima mesnih zajednica u mitrovačkoj Gradskoj kući.

Cilj sastanka je da se organizuje podnošenje zahteva na Javni poziv zaštitnih ramova za traktore koji trenutno nemaju zaštitu. Akciju podele ramova pokrenuli su Agencija za bezbednost saobraćaja, MUP i Ministarstvo saobraćaja.

Oglas je već raspisan i trajaće do kraja novembra.

Predstavnike mesnih zajednica i vlasnike upotrebljavanih traktora smo informisali ko može da konkuriše i pozvali ih da se odazovu. Konstruisan je univerzalni zaštitni ram za traktore IMT 533, IMT 539, IMT 540, IMT 542 i IMT 549. U poslednje tri godine na teritoriji Republike Srbije iz razloga što na traktorima bez kabina nisu bili ugrađeni sigurnosni ramovi 86 porodica ili domaćinstava ostalo je bez svog domaćina, zato su ovi ramovi, ne samo potreba, nego i obaveza. Namenjeni su za zaštitu vozača traktora u slučaju nezgode, prevrtanja koji se često dešavaju na poljima, u šumama, na livadama, njivama, van javnih puteva. U okviru ove subvencije dodeljuju se sredstva u iznosu od 27.000 dinara za celokupan iznos cene zaštitnog rama, plus 7.000 dinara za plaćanje troškova postupka prepravke traktora. Pozvao bih predstavnike seoskih mesnih zajednica da animiraju meštane po svojim selima da se što pre prijave i da im skrenu pažnju da brinu o svojoj sopstvenoj bezbednosti, da iskoriste sredstva koja su im na raspolaganju jer subvencija od nekih 300 evra za nabavku i ugradnju sigurnosnog grama za traktor nije mala, a i čuva glavu što je što je najbitnije.”- objasnio je pomoćnik gradonačelnice Petar Samardžić.

OVDE MOŽETE SLUŠATI SMART RADIO

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here