PRIZNANJE HRABRIM SRCIMA U ŠIDU: Sto godina posvećenosti dobrovoljnih vatrogasaca i doktora na delu

0
334

U znak priznanja za stogodišnju predanost i nepokolebljivu posvećenost očuvanju bezbednosti građana Šida u svim životnim okolnostima, Dobrovoljno vatrogasno društvo Šid je nagrađeno Svetonikoljskim priznanjem, najvećim i najprestižnijim priznanjem koje dodeljuje mesna zajednica Šid. Njihova nesebična hrabrost, koja osvetljava svaki trenutak našeg zajedničkog života, učinila ih je stubovima naše zajednice.

Priznanje DVD-u Šid je uručio predsednik Skupštine opštine Šid, Tihomir Stamenković, dok je priznanje dr. Popovu uručila Katica Vijuk, predstavnica mesne zajednice. Ovi momenti su označili vrhunac ceremonije koja je bila ispunjena emocijama i zahvalnošću za dugogodišnji rad i žrtvu.

Vatrogasci Šida su tokom decenija dokazali da su ne samo spasioci u trenucima najvećih opasnosti, već i aktivni učesnici u društvenoj zajednici koji se zalažu za prevenciju i edukaciju o bezbednosti. Njihova uloga je bila kritična ne samo u gašenju požara već i u organizaciji raznih akcija koje podižu svest o važnosti bezbednosne kulture.

Predsednik Dobrovoljnog vatrogasnog društva Šid, Aleksandar Vučinić, u svom govoru, istakao je značaj priznanja ne samo kao čast već i kao poziv na još veću odgovornost.

Ova nagrada je potvrda da naša zajednica ceni naš trud i posvećenost. Svaka pohvala i priznanje sa kojim smo počastvovani nosi sa sobom obavezu da nastavimo sa još većim žarom i predanošću,“ rekao je on. Zahvalio je predstavnicima mesne zajednice i opštini Šid na neprekidnoj podršci i razumevanju značaja dobrovoljne vatrogasne službe za opštu bezbednost.

Dr. Popov, prilikom primanja priznanja, istakao je svoju skromnost:

Drago mi je zbog ove nagrade, ali sam samo radio svoj posao,“ rekao je dr. Popov. Ovim rečima, dr. Popov je još jednom pokazao zašto je već dugi niz godina visoko cenjen u svojoj zajednici, a njegova skromnost i posvećenost i dalje služe kao inspiracija mnogima.

Ovo priznanje za dobrovoljne vatrogasce i dr. Popova nije samo potvrda njihovog truda i žrtve, već i snažan podsetnik na važnost koju svaki pojedinac ima u izgradnji i očuvanju sigurnosti i dobrobiti naše zajednice. Njihova neprekidna borba i služba učinili su Šid boljim mestom za život, i taj dug prema njima je nešto što svi građani treba da cene i poštuju.

U danima koji dolaze, zajednica će nastaviti da proslavlja ove heroje, ali takođe i da razmisli o načinima na koje svaki od nas može doprineti i podržati ovakve vitalne službe, kako bi se osiguralo da njihova hrabrost i odlučnost budu trajno priznate i nagrađene. Kao zajednica, dužni smo da podržimo i ojačamo one koji se neumorno bore za našu bezbednost, često stavljajući sopstvene živote na kraj. Ove nagrade su samo mali deo zahvalnosti koju možemo pokazati, ali su veliki korak ka izražavanju našeg dubokog poštovanja za njihove nesebične napore.

OVDE MOŽETE SLUŠATI SMART RADIO

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here