I Prodanović među krivcima za štetu od 8,5 milijardi dinara!

0
1451

Ministri privrede, poljoprivrede i saobraćaja, ali i direktori Direkcije za vode od 2004. do danas krivi su što je Srbija u zimu 2012. godine i sada zbog zaleđenih reka izgubila najmanje 8,5 milijardi dinara, ili 70 miliona evra, jer su dozvolili da tajkuni kroz privatizaciju unište tri domaća ledolomca!

Ako se zna da jedan polovan ledolomac košta oko milion evra, naša zemlja mogla je do sada da nabavi skoro 70 ovih brodova!

I naš Mitrovčanin Aleksandar Prodanović, kao uvaženi funkcioner Demokratske stranke i nekadašnji direktor Direkcije za vode snosi priličnu dozu krivice za trenutno stanje u vodoprivredi, zajedno sa predsednikom svoje stranke Dušanom Petrovićem koji je, u mandatu Mirka Cvetkovića, obavljao funciju ministra poljoprivrede i vodoprivrede.

Između ostalog, i zbog njihove nesposobnosti da savesno odgovore na izazove pred koje su partijski postavljeni, mi danas imamo blokadu na Dunavu koja će, po proceni, za januar napraviti štetu od 67 miliona evra, ali i ugroziti snabdevanje gorivom, dok je šteta koju je led napravio splavovima procenjena na više stotina hiljada evra.

Možda je najveći paradoks što su domaći ledolomci napravljeni 1968. u istom brodogradilištu kao i mađarski, koje ovih dana iznajmljujemo. Stručnjaci kažu da su domaći brodovi mogli da prežive samo da su održavani.

Na svu sreću, Prodanović se više ništa ne pita, tako da se ovi brodovi, po mišljenju stručnjaka, mogu i sada remontovati i opet koristiti.

(M. M.)

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here