TOMISLAV JANKOVIĆ: Evropa na jeziku, Šljivančanin u srcu

3
1874

Imaju li funkcioneri pravo da se, van radnog vremena, ponašaju po svojoj volji ili ne shvataju da im pozicija na koju ih je partija postavila oduzima i dobar deo privatnosti, pa i one koja se obavlja nakon radnog vremena.

Uzmimo kao primer slučaj sadašnjeg predsednika gradske Skupštine Tomislava Jankovića.

Pre nekoliko dana javnost je uzdrmao slučaj iz Beške, kada su na tribinu na kojoj je gostovao Veselin Šljivančanin, upali aktivisti  Inicijative mladih za ljudska prava. Na snimcima se jasno vidi da je ovom skupu, sedeći u prvom redu, prisustvovao i pomenuti Tomislav Janković, mitrovački funkcioner.

Bez namere da se upuštamo u raspravu ima li Šljivančanin pravo, kao haški osuđenik, da promoviše svoje knjige ili ne, postavlja se pitanje šta je na toj promociji radio Tomislav Janković.

Glumio Srbendu? Izigravao obožavaoca lika i dela pomenutog Šljive? Došao po tajnom zadatku vojnih bezbednosnih struktura? Ili nešto četvrto…

Posebno je pitanje nije li u Bešku otputovao službenim kolima ili je obezbedio privatni prevoz? Ko ga poznaje može i da nasluti odgovor.

Imaju li preambiciozni političari pravo na lični politički stav, naročito u slučaju kada su na funkciju postavljeni partijski. Ako se SNS (Jankovićeva partija) zalaže za ulazak u EU, zapadne vrednosti i standarde, to onda znači i da poštuje odluke tzv. zapadnih institucija, pa i Haškog suda. To opet znači da i Janković, kao dobar vojnik partije, treba sve to da poštuje, a ne da se druži sa ljudima osuđenim za ratne zločine.

I ja sam za Evropu.„- TOMISLAV JANKOVIĆ

Pravo na izbor imamo mi obični ljudi, a partijski radnici koji sve što su u karijeri napravili dobili od partije, ne mogu istu da urušavaju svojim ličnim afinitetima.

Zar to nije licemerno! Evropa na jeziku, Šljivančanin u srcu. Pričajući glasačima bajku o Evropi juriti karijeru, visoke prihode i ostale benefite,  a u užem krugu prijatelja izigravati patriotu i pljuvati na tu istu Evropu.

Janković kao da, s vremena na vreme,  zaboravlja da više nije u radikalnoj stranci.

Pored svega, zahvaljujući naprednoj opciji svojevremeno je postao član i nekakve međudržavne organizacije u kojoj su predstavnici susednih opština iz Hrvatske, Bosne i Srbije. Kako na njihovim sastancima razgovara sa predstavnicima hrvatske nacionalnosti, kao poštovalac Šljivančaninovog dela ili kao umiveni Evropljanin koji neguje toleranciju ka različitosti.

Koliko to lica ima Janković?

Više od diploma? Više od slika na Fejsbuku?

 

(Milan Milivojević)

3 COMMENTS

  1. Zašto brišete komentare, mislite da se ne trbaju čuti i drugačija mišljenja ? Mislio sam da vi imate svoje mišljenje, a sada sam siguran da imate svoga gazdu!

    • Komentari u kojima se nalaze uvrede, psovke, neistine, kao i lična obraćanja članovima redakcije – ne objavljuju se.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here