Prva generacija učenika Ekonomske škole obeležila 60 godina mature

0
653

Prva generacija učenika Srednje ekonomske škole „9. maj“ iz Sremske Mitrovice, obeležila je neobičan jubilej – 60 godina mature! Oni su se, povodom ove godišnjice kakva se retko događa, okupili ispred zgrade Gimnazije, u čijim se prostorijama nalazila ekonomska škola od 1959. do 1977. godine.

Prisećajući se srednjoškolskih dana Boško Vlaović je rekao da se škola otvorila 1959. godine kao Srednja ekonomska škola. Školu je upisalo 105 učenika koji su činili 3 odeljenja sa po 35 đaka. Dva su odeljenja bila mešovita, a jedno je bilo čisto žensko odeljenje. Školu su pohađali učenici iz Rume, Šida, Iriga, Pećinaca, kao i drugih mesta, a bilo je i đaka iz Hrvatske.

Uvek smo bili tu jedni za druge i međusobno se pomagali. Neretko bi se desilo da neko od đaka zakasni na autobus, ali taj đak rado je bio pozvan da prespava kod svog školskog druga.“- prisećao se Vlaović.

Kako je je rekla Milojka Stanković, organizatorka ovog okupljanja, sa velikim zadovoljstvom išli su na radne akcije, sastajali se i družili u blizini škole, vladalo je veliko poštovanje, kako između učenika tako i prema profesorima. Brinuli su jedni o drugima, a kako je istakla Stanković, ponosni su što su baš oni prva generacija mitrovačke ekonomske škole koja je iznedrila mnogo uspešnih ljudi.

Vedri, nasmejani, srećni što se okupljaju povodom ovog izuzetnog jubileja, okupljeni su evocirali sećanja iz vremena svojih srednjoškolskih dana, a druženje su nastavili u jednom mitrovačkom restoranu.

OVDE MOŽETE SLUŠATI SMART RADIO

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here