Rekonstrukcija toplovoda u naselju kod hale „Pinki“

0
487

U toku je rekonstrukcija magistralnog toplovoda na trasi kod Poslovno sportskog centra „Pinki”, kako bi naselje u ulici Arsenija Čarnojevića od sledeće sezone imalo poboljšano grejanje. Radove finansira JKP „Toplifikacija” iz sopstvenih sredstava.

„U prošlosti je bilo problema jer se toplotna energija isporučivala preko podstanice u Sportskom centru, a ove godine smo doneli odluku da se to izbegne i da sve ove zgrade priključimo direktno na magistralini toplovod. Radi se u četiri segmenta i nadam se da ćemo to sve uspeti da završimo do kraja septembra, da budemo spremni za narednu grejnu sezonu. Kompletne radove finansira „Toplifikacija”. Vrednost radova koji su izvedeni na toplotnim podstanicama je oko 18 miliona, a sama intervencija na rekonstrukciji toplovoda iznosi 11 miliona, tako radovi ukupno iznose oko 30 miliona.”- objasnio je direktor JKP „Toplifikacija“ Slavko Sladojević.

Pored ovih radova, rekonstruisane su i pumpne podstanice koje su pretvorene u primarne toplotne podstanice, što će omogućiti pouzdanije grajanje, a kod eventualnih intervencija lakši i brži pristup mreži i cevima.

Kada je reč o sledećoj grejnoj sezoni, Sladojević navodi da svih vrsta energenata ima dovoljno u zalihama. Ove godine cene će biti korigovane za 3,67% zbog cene gasa koja je prvog maja podignuta za 10%.

OVDE MOŽETE SLUŠATI SMART RADIO

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here