Rekonstrukcija ulice Vuka Karadžića u Rumi

0
806

Među ovogodišnjim planovima Opštine Ruma je i rekonstrukcija ulice Vuka Karadžića, koja se nastavlja na Glavnu prema Vognju i Sremskoj Mitrovici.

Reč je o strateški važnoj ulici za odvijanje saobraćaja. Plan je da ulica bude bulevarskog tipa kako bi zadovoljila potrebe sve većeg saobraćaja. Za ostvarenje ovog projekta, opština planira da konkuriše za sredstva sa viših nivoa vlasti, pa je bilo neophodno izmeniti plan detaljne regulacije.

Ulica Vuka Karadžića u Rumi poznata je po velikoj frenkvenciji saobraćaja, što je i razumljivo, s obzirom da se nastavlja na Glavnu ulicu i vodi prema Sremskoj Mitrovici.

Ova ulica vodi ka industrijskoj zoni, a velikim delom prolazi i kroz naselje Tivol, koje u poslednjih godine broji sve veći broj stanovnika, njena rekonstrukcija mnogo bi doprinela bezbednosti svima koji kroz nju svakoga dana prolaze. Na nedavnom skupštinskom zasedanju u Rumi usvojen je Predlog Odluke o donošenju Izmena i dopuna Plana Generalne regulacije Rume, čime su se stvorili preduslovi za rekonstrukciju .

Za ovakav projekat najvažnije je obezbediti projektnu tehničku dokumentaciju kao i i rešenje i odobrenje za izgradnju.

OVDE MOŽETE SLUŠATI SMART RADIO

(Stv)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here