RUMA: Gradi se nova gasna kotlarnica

0
833

U rumskoj gradskoj zoni Centar-Jug u toku je izgradnja nove gasne kotlarnice i to će biti šesta po redu gasna kotlarnica u ovoj opštini.

Gasifikacija kotlarnica, gde to bude moguće, ili izgradnja novih, nastaviće se i u narednom peiodu, a kako ističu iz lokalne samouprave prelazak sa mazuta na gas vrši se u cilju zaštite životne sredine. Očekuje se da nova gasna kotlarnica bude završena pre početka grejne sezone tako da će stanovnici još jednog dela centralne gradske zone u Rumi biti u mogućnosti da se tokom predstojeće grejne sezone greju na gas.

Inače, ovaj deo grada je prevashodno poslovno-stambeni sektor koji se do sad se grejao na mazut. Kako isiču iz JP „Stambeno“ Ruma sa stanovišta zaštite životne sredine problem zagađenja bilo je neophodno rešiti tako da će opcija prebacivanja grejanja sa mazuta na gas biti ekološki prihvatljivija građanima.

Iz lokalne samouprave ističu i da je, zahvaljujući drugom rebalansu budžeta, omogućeno da se uradi 200 metara toplovoda do Doma zdravlja u Rumi. Postojeći toplovod i novi, koji je u izgradnji, predstavljaće dva izvora za ceo grejni sektor. Stara mazutna kotlarnica prevodi se u stanje tehničke rezerve što je kako ističu iz JP „Stambeno“ i zakonska obaveza.

OVDE MOŽETE SLUŠATI SMART RADIO

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here