RUMA: Nova stajališta i nove linije za gradski i prigradski prevoz

1
1263

Na poslednjem zasedanju lokalne skupštine, doneta je Odluka o uvođenju novih stajališta i novih linija za gradski i prigradski prevoz u Rumi.

Zahvaljujući ovoj odluci, svi stanovnici opštine Ruma su u mogućnosti da se gradskim prevozom voze i radnim danima i vikendom, a kako ističu nadležni redovne linije omogućavaju prevoz građana i u najvećem saobraćajnom špicu.

Odlukom o određivanju autobuskih stajališta koja je jednoglasno usvojena, predviđeno je da će za gradski prevoz putnika na teritorije opštine Ruma postojati čak 42 autobuska stajališta, dok će za prigradski postojati ukupno 55 stajališta kojima će zajednička okretnica biti kod železničke stanice Ruma.

Strategijom gradskog i prigradskog prevoza koja u Rumi do sada nije postojala ostvarila se dugo očekivana želja svih Rumljana, a kako je istakao predsednik Skupštine Opštine Stevan Kovačević, prevoz će biti dostupan svim građanima.

U Malim Radincima, Žarkovcu, Donjim Petrovcima i Pavlovcima postojaće po jedno stajalište, u Stejanovcima, Grabovcima, Vitojevcima i Hrtkovcima biće postavljena po dva stajališta, u Vognju , Dobrincima i Platičevu po tri, dok će u Putincima, Budjanovcima, Kraljevcima i Klenku postojatii po četiri stajališta. Nova autobuska stanica u Rumi uskoro počinje sa radom, a njenim otvaranjem zaokružiće se bitna saobraćajna celina koju će dodatno upotpuniti i ulaganja u saobraćajnu infrastrukturu.

OVDE MOŽETE SLUŠATI SMART RADIO

1 COMMENT

  1. Lepa vest, a bila bi još lepša da nema propusta – U Rumi, u Glavnoj ulici ispred osnovnih škola Veljko Dugošević i Dušan Jerković postoje dva autobuska stajališta, koja nisu na putu, nego pored puta, tako da autobus, dok deca izlaze i ulaze, ne ometa saobraćaj. Takođe, ta dva stajališta se nalaze na 50 m od ulaza u školska dvorišta.
    Nove autobuske linije uopšte ne koriste ta stajališta, nego su postavljena 20tak metara iza semafora u Glavnoj ulici ka Vognju, i to na putu, tako da kada autobus stane, zaustavi se kompletan saobraćaj, a deca moraju da stoje između kola na parkingu. Od ovog stajališta, ulaz u Dušanovu školu je na 60tak metara, a u Veljkovu na 120 metara i deca moraju da prelaze semafor.
    Sa druge strane, u Pavlovačkoj ulici je drugo stajalište, postavljeno takođe na putu, tako da se u autobus ulazi preko blata, trave i kanala, uz obavezno zaustavljenje saobraćaja. Kada dete tu izađe, ima 350 m da pašači do Veljkove škole i petdesetak metara više do ulaza u Dušanovu školu.
    Jednom rečju, neko je imao ideju, ali je za predlog mesta stajališta i trase, kao da je pitao par likova koji po ceo dan cirkaju u nekom podrumu. Bez pola mozga.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here