Selo Jarkovci – odsečeno od sveta „zaslugom“ lokalne samouprave

0
916

Mala mesna zajednica Jarkovci koja broji oko 600 meštana nalazi se na samo 4 km udaljenosti od Inđije, na fruškogorskoj lesnoj zaravni. Iako je u neposrednoj blizini Inđije to joj ne daje prednost u rešavanju mnogih problema meštana, naprotiv kao da je odsečena od sveta.

Naime, po problemima koje muče meštane, na prvom mestu je loše organizovan javni prevoz putnika. Autobus ne dolazi, pa se roditelji i deca moraju samoorganizovati. Nije to uvek tako izvodljivo i lako jer mnogi roditelji rade po smenama, a deca koja treba idu u školu u Inđiji treba da stignu na vreme. Javni prevoz u Inđiji je verovatno jedan od većih problema koji pogađa sve građane opštine Inđija i pod hitno se mora naći druga alternativa ovoj vrsti prevoza.

Mnogo toga treba uraditi u samoj mesnoj zajednici Jarkovci, od uličnih trotoara do renoviranja dvorca Pajačević u kome je smešteno i odeljenje osnovne škole, vrtić, mesna kancelarija i ambulanta. Škola, vrtić i dvorac su delimično zapušteni, bez dovoljno brige države, pre svega Republičkog zavoda za zaštitu spomenika kulture jer je dvorac Pejačević pod zaštitiom države.„- navode u Opštinskom ogranku Srpskog pokreta Dveri, dodajući:

Objekat je odavno spolja trebalo sanirati, a deci obezbediti nešto bolje uslove od sadašnjih.

Dverjani smatraju da lokalna samouprava mora obezbediti svim mesnim zajednicama jedan ravnomerniji razvoj, što se do sada nije činilo.

Izgleda da uspesi lokalne vlasti i nisu tako veliki kada mnoge probleme građana opštine Inđija u mnogim mesnim zajednicama nisu ni počeli da rešavaju.„- zaključuju Dverjani.

OVDE MOŽETE SLUŠATI SMART RADIO

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here