RUMA: Raspisan tender za obnovu kuće Mileve Marić Ajnštajn

0
458

Lokalna samouprava u Rumi raspisala je tender za rekonstrukciju i dogradnju stambeno-poslovnog objekta sa promenom namene u poslovno-stambeni objekat – Spomen kuća Mileve Marić Ajnštajn. Vrednost nabavke procenjena je na 37,6 miliona dinara.

Objekat bi, nakon rekonstrukcije trebalo da dobije još jedan sprat, odnosno potkrovlje. Kako je ranije najavljeno, nakon završenih arhitektonsko-građevinskih radova, buduća Spomen kuća Mileve Marić Ajnštajn imaće galerijski prostor, spomen sobu, prostor za promocije, projekcije, predavanja i depo.

Plan je da drugi deo projekta bude realizovan tokom 2025. godine, u godini kada se i obeležava 150 godina od rođenja Mileve Marić Ajnštajn.

Objekat će imati dve tematske celine – memorijalnu sobu posvećenu porodici Marić, sa osvrtom na život i delo svetski poznate naučnice, kao i na rad njenog rođenog brata Miloša Marića, takođe istaknutog naučnika, čiju su radovi na polju mitoze i amitoze postavili temelje kloniranja, i galerijski prostor namenjen izlaganju bogatog savremenog stvaralaštva opštine Ruma. Rok za prijavu na tender je 3. jul.

OVDE MOŽETE SLUŠATI SMART RADIO

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here