Rumljani samoinicijativno najavljuju čišćenje Autobuske stanice: KAD NEĆE ONAJ KO JE PLAĆEN ZA TO!

0
3045

Građani Rume za subotu su najavili organizaciju čišćenja glavne Autobuske stanice u ovom sremskom gradu. Organizatori ove akcije su članovi Rotary kluba iz Rume. 

Godinama, nakon izvršene privatizacije, ova stanica je ruinirana i zapuštena, o čemu je i SM portal pisao u nekoliko navrata. Već više od pola decenije Glavna autobuska stanica živi u potpunom mraku i sablasnoj tišini, otkako je struja isključena, a zaposleni poslati kući sa radnom knjižicom u džepu.

Rumljani su zbog toga odavno kivni i upiru prst u lokalne funkcionere, ali u organima lokalne samouprave kao ne haju za to, okretajući glavu od rešenja ovog problema.

Zbog toga su i aktivisti Zelene stranke koji u rumskoj skupštini imaju 4 odbornika, na svojoj internet stranici, izdali proglas sledeće sadržine:

U subotu u 8 časova ujutru najavljena je akcija čišćenja autobuske stanice Ruma. Organizatori ove akcije su članovi Rotary kluba iz Rume. 

S obzirom da je važan deo naše kampanje inicijativa da se u Rumi osposobi, pa taman i izgradi nova, ali da se UREDI AUTOBUSKA STANICA RUMA I STAVI U FUNKCIJU GRAĐANIMA opštinski odbor Zelena stranka Ruma PODRŽAĆE ovu akciju svojim dolaskom i učešćem u čišćenju.

Iako smatramo da je ovo inicijativa vredna pohvale, isto tako smatramo da je privremeno i kratkoročno rešenje, jer sem uklanjanja strva i lišća sa perona, autobuska stanica ostaje ruina isto kao i što je sve vreme proteklih godina. Naš cilj je veći, NAŠ CILJ JE DA RUMA DOBIJE FUNKCIONALNU GLAVNU AUTOBUSKU STANICU, JER OPŠTINA RUMA TO ZASLUŽUJE!!

Pozivamo vas, ako ste raspoloženi, da nam se pridružite u subotu na peronima nekadašnje ugledne autobuske stanice! Sve što je potrebno da sa sobom ponesete je dobra volja, metle, lopate i osmeh!“

(M. Milivojević)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here