Savršen praznični odmor u Srbiji

0
1090

Za vreme praznika smo svi bolje raspoloženi, posebno kada promenimo okruženje i otputujemo na lokaciju koja je idealna za ovaj period godine. Na sreću, Srbija ima mnogo takvih lokacija, a u nastavku teksta ćete pročitate koje tri lokacije su vredne vaše pažnje i gde ćete osećati pravu prazničnu atmosferu.

Planina Tara

Idealno mesto za vreme praznika je svakako planina jer sve izgleda duplo magično i čarobno. Planina Tara se smatra jednom od najlepših u Srbiji i često možete čuti da se za nju kaže da je kraljica planina, a ukoliko odlučite da baš ovde provedete praznike, shvatićete i zašto. Nalazi se na krajnjem zapadu zemlje, a najviši vrh je Kozji rid sa 1591m nadmorske visine. Planina Tara nudi raznovrsan sadržaj, pa je tako iz godine u godinu sve posećenija. Ono što zasigurno privlači turiste jesu kvalitetni skijaški tereni, gde je dužina staze od 3 do 5 km i ski pass cenom od svega 700 dinara za dan. Skijanje je organizovano na više lokacija, a najpoznatije skijališta su:

● Omorika – Na skijalištu Omorika se nalazi mini ski lift dužine 250 metara, a s obzirom na to da je u pitanju blaža staza, idealna je za najmlađe i početnike. Za one koji ne uživaju toliko na skijama, tu je i mogućnost sankanja.

● Beli bor – Visina snega na ovom skijalištu ide i do 50cm. Raspolaže sa 2 ski lifta, dok su ski staze bez kamenja i potoka, dosta široke. Prva staza je idealna za početnike dok je druga malo strmija, te je na vama da procenite koliko ste vešti na skijama.

● Nagramak – U pitanju je nova ski staza dužine 860 metara i nalazi se na nadmorskoj visini od 1300 metara. Na ovoj stazi je omogućeno i noćno skijanje na osvetljenoj stazi, kao i iznajmljivanje ski opreme.

● Mitrova na Tari – Udaljen je od Bajine Bašte 24 kilometara, a putevi su zadovoljavajući. Skijalište raspolaže sa 3 baby ski lifta dužine 50m, 150m i 250m, sve staze su lake i široke.

Ukoliko vam vreme dozvoli, pored skijanja, možete posetiti i okolinu: Višegrad, etno-selo Drvengrad, jezero Perućac. Planina Tara je idealno mesto za aktivan odmor za vreme praznika, stoga ne oklevajte da stanete na skije i spustite se niz proplanke bogate najlepšom četinarskom šumom.

Prolom Banja

Smeštena je na obroncima planine Radan, 85 kilometara od Niša, na nadmorskoj visini od 550-668m, što je čini pravim izborom za praznične, zimske dane jer tada obiluje snegom. Prolom Banja je jedna od najposećenijih banja u Srbiji, a razlog tome je što kontinuirano razvija svoj kapacitet i sadržaj. Ono što vas prvo asocira na Prolom Banju je verovatno Prolom voda, ali da li ste znali da samo u ovoj banji možete probati i Prolom pivo? Pored toga, ova banja vam nudi mogućnost da uživate u sauni, slanoj sobi kao i đakuziju, u okviru hotela Radan. Ne postoji ništa lepše od toga da se kupate u toploj vodi dok napolju pada sneg. Osim toga, ovaj kompleks vam obezbeđuje i odličnu domaću hranu, wellness LUX sadržaj i opuštajuću muziku, što će uticati da zaboravite na sve probleme i bez brige započeti novu godinu, a sve to po ceni od 6.490 dinara po danu. Ovo mirno mesto, bez mnogo gužve je idealno za sve, bez obzira na godine. Ukoliko volite prirodu, kvalitetan vazduh i dobar odmor, Prolom Banju ne smete zaobići.

Novi Sad

Praznični odmor ne mora nužno biti vezan za planinu jer može biti isto tako magičan i u ravnici. Novi Sad je grad koji, svakako, ima šta da ponudi, tokom cele godine ali za vreme praznika ima posebnu toplinu. Ulice budu pune nasmejanih lica i pozitivne energije, kao i raznih kućica sa hranom i suvenirima. Nešto što sigurno nećete propusiti jeste Ledena šuma, naročito ako volite klizanje. To je najduža zimska manifestacija u Srbiji koja se održava u Dunavskom parku, tokom zime, za vreme praznika, gde se okupi veliki broj posetilaca iz samog grada ali i cele države. Staza za klizanje oko jezera izgleda posebno čarobno i bez obzira na godine, zaista ćete se osećati kao da ste u bajci. Za decu je pripremljen zabavni program kao i svirke za nešto starije. U sklopu klizališta se nalaze i restoran kao i kućice sa hranom i pićem pa tako možete ostati u parku koliko god želite.

Ono što ovaj grad čini idealnom destinacijom za praznični odmor je i blizina Fruške gore. Novi Sad pruža mogućnost klizanja u ravnici, a za samo pola sata vožnje, bićete na planini. Ne morate da brinete o tome gde biste proveli novogodišnju noć jer u samom centru grada bude organizovan novogodišnji program, dok kafići i restorani uvek čekaju na vas. Sada kada znate šta vas sve očekuje za vreme praznika, preostaje vam još da izaberete kliknete na stranicu: apartmani Novi Sad i prepustite se dobroj zabavi u ovom magičnom gradu.

Praznike treba provesti na najbolji mogući način, bilo da ste sami, sa društvom ili u krugu porodice. Sve što je potrebno za savršen praznični odmor je dobro raspoloženje i još bolja destinacija. Nema potrebe za prelazak granice jer je Nova godina u Srbiji sinonim za dobar provod.

OVDE MOŽETE SLUŠATI SMART RADIO

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here