Sremska Mitrovica vapi za hotelima

2
7278

Nedostatak hotelskog smeštaja sprečava intenzivniji razvoj turizma u Sremskoj Mitrovici, posebno otkad su zatvoreni nekada čuveni „Sirmijum“ i „Fruška gora“ kod Ležimira.

Hotel „Sirmijum“ je u samom centru Mitrovice sagrađen još šezdesetih godina prošlog veka – na ostacima antičke prestonice Sirmijum – ali već dve godine 55 soba na pet spratova, sa ukupno stotinu kreveta, te restoranom sa 80 mesta, velikom za 300 i banket-salom za 40 gostiju traže kupca.

Isti slučaj je i sa hotelom „Fruška gora“, na 18 kilometara od grada, koji je imao 17 soba i sa svečanom salom za organizovanje raznih svečanosti je svojevremeno bio istinski turistički biser čitave Srbije

Nažalost, oba ova objekta su u lošem stanju i potrebna su im značajna ulaganja…

Potencijalnim investitorima smo ponudili i lokacije koje su pogodne za izgradnju novih hotela, s obzirom na to da Sremska Mitrovica, u svakom slučaju, nema dovoljno smeštajnih kapaciteta. Zainteresovanost je velika i očekujem da ćemo uskoro imati i konkretne dogovore – kaže gradonačelnik Vladimir Sanader.

Zbog istorijske činjenice da je Sremska Mitrovica bila antički grad i jedna od četiri prestonice Rimskog carstva, Vlada Srbije je 1990. Sirmijum proglasila arheološkim nalazištem od izuzetnog značaja, pa to privlači sve veći broj turista ne samo iz naše zemlje, već i iz inostranstva.

(Smiljka Kostić)

2 COMMENTS

  1. Meni nije jasno zašto ne renoviraju hotel Sirmijum?
    U Mitrovici se radi na promociji turizma i primetno je da organizovane grupe turista dolaze u Mitrovicu, a hotel u centru kao idealno mesto za smeštaj turista ne samo da ne radi već je ruglo, izraz nebrige, nekulture, bahatosti.
    Volela bih da se oglasi gradska vlast i da nam bar objasni o čemu se tu radi.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here