Sremski putevi puni rupa!

0
5077

Mitrovčani još uvek pamte ono vreme kada je iz Starog šora uklonjena kaldrma, a istu je zamenio moderan bulevar sa četiri trake. Neke šaljivdžije su tu ulicu od tada počeli zvati „Bulevar sunčanice“ s obzirom da su sa promenom podloge, isečena i sva stabla pored kuća.

Nova stabla nisu porasla ni do dana današnjeg, a asfaltni put kroz Stari šor je u takvom stanju da se kroz njega vozi sa oprezom zbog mnogobrojnih rupa i pukotina od naknadnih popravki.

Ni van Mitrovice, putujući kroz Srem, situacija nije bolja. Potpuno je svejedno vozite li se na zapad, ka Šidu, ili na istok, ka Beogradu. Lokalni putevi su u lošem stanju, a zbog krpljenja na njima se mogu videti sve moguće sive nijanse.

Ipak, meštani Donjeg Srema navode da je situacija kod njih najgora, pominjujući u tom kontekstu naročito put između Ašanje i Deča.

Iako smo na pragu zimske sezona, na mnogim mestima udarne rupe ostadoše nesanirane, pa se vozači s pravom plaše ne samo za svoje automobile već i za bezbednost u toku vožnje.

Sremci vole da kažu da je naokolo bliže, a preko preče, ipak sa putevima koji su puni rupa ko švajcarski sir, izgleda da je ipak najgora preka kaldrma. 

(M. Milivojević))

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here