Top 3 lokacije za život u Beogradu

0
1996

Kao glavni grad naše države, Beograd svojim stanovnicima i posetiocima pruža veliki broj aktivnosti i atrakcija. Zbog toga, Beograd je već dugo popularna destinacija ne samo na svetskim turističkim mapama, već i kada je reč o izboru mesta za život.

Još od davnina ljudi teže da se iz manjih mesta sele u veće gradove, a mnogi kao krajnju destinaciju biraju prestonicu. Beograd se neprestano širi, grade se novi poslovni i stambeni objekti, pa samim tim raste i ponuda, ali i potražnja novih stambenih objekata.

U nastavku teksta saznajte koje su to najbolje i najpopularnije lokacije za život u Beogradu, kao i šta sve nude svojim trenutnim i budućim stanovnicima.

#1 Voždovac – za miran porodičan život nadomak centru grada

Voždovac je idealno mesto za sve one koji žele miran porodični život, ili svoje mesto stanovanja zamišljaju kao mesto na kome će moći da pobegnu od gradske gužve. 

Ova opština predstavlja spoj modernih urbanih kompleksa i mira zelenih oaza koje se nalaze na njenoj teritoriji. Ukoliko želite miran porodični život, a ujedno vas zanimaju i najbolje nekretnine u Beogradu, na Voždovcu ćete pronaći i jedno i drugo.

Na teritoriiji Voždovca nalazi se veliki broj predškolskih ustanova, osnovnih i srednjih škola, kao i veliki broj parkova i zelenih površina, što ga čini idealnim za bezbrižan porodični život. Osim toga, život u ovoj opštini obezbeđuje vam mogućnost da redovno uživate u lepotama šuma i reka u blizini.

Veliki je broj novogradnje u ovoj opštini, a kao zanimljiv fenomen izdvaja se kondominijum kao poseban način modernog stanovanja.

Kondominijum se razlikuje od drugih stambenih kompleksa po tome što je zatvorenog tipa, čime svojim stanarima pruža maksimalnu privatnost i bezbednost. Zgrade koje čine kondominijum izolovane su od ostatka naselja ogradom, a prisutni su i obezbeđenje, video nadzor i recepcije.

Osim privatnosti i bezbednosti, kondominijumi svojim stanarima nude i veliki broj lokala i površina za različite aktivnosti poput parkova, igrališta, sportskih terena, teretana na otvorenom i kafića, koji su na raspolaganju samo stanarima kompleksa.

Voždovac je popularna opština za život mnogih Beograđana ali i stanovnika koji se u Beograd doseljavaju iz drugih gradova zemlje. Zbog svoje popularnosti i velikog broja novoizgrađenih zgrada nekretnine su na ceni, ali ukoliko želite miran život u blizini centra grada, Voždovac je pravi izbor za vas.

Vračar – živahna i atraktivna opština u srcu Beograda

Kao najmanju i najgušće naseljenu opštinu grada Beograda, Vračar odlikuju posebna atmosfera koja na njemu vlada, dobro raspoloženje i živahnost stanovnika i posetilaca, kao i veliki broj aktivnosti koje on nudi. 

Zajedno sa opštinama Savski venac i Stari grad, Vračar čini uzak centar grada Beograda. Poznat je kao opština ambasada i muzeja, a u njemu se nalaze neke od napoznatijih atrakacija Beograda, kao što su Hram Svetog Save, Beograđanka, Jugoslovensko dramsko pozorište i Cvetni trg. U njegovoj neposrednoj blizini nalaze se i popularni Karađorđev park i Park Tašmajdan, iako se zvanično nalaze izvan njegovih granica.

U okviru ove opštine nalazi se i Zanatski centar Vračar, popularno nazvan Gradić Pejton, koji čini 40 zanatskih radnji koje se i dalje bave starim zanatima koji danas izumiru, kao i Čubura, poznato boemsko naselje.

Ova opština popularna je destinacija za mnoge posetioce i turiste, ali i za stanovnike Beograda. Ukoliko svoj život želite da provedete u srcu Beograda, u centru kulturnih dešavanja i ulicama punim udobnih kafića sa prijatnom atmosferom, Vračar je idealna opština za vas.

Međutim, upravo zbog količine aktivnosti i atrakcija koje nudi, ali i zbog svoje blizine centru grada, Vračar je jedna od opština Beograda sa najskupljim cenama nekretnina.

Zvezdara – oaza mira i prirode nadomak urbanog dela Beograda

Još jedno popularno mesto za život u Beogradu jeste Zvezdara. Ova opština graniči se sa prethodno spomenutim Voždovcem i Vračarom, a dugim bulevarom Kralja Aleksandra spojena je sa uskim centrom grada.

Brdovita i sa mnoštvom šuma, Zvezdara je idealno mesto za sve ljubitelje prirode. Teritorija koju ova opština pokriva obuhvata Zvezdarsku šumu i Stepin Lug. Zvezdarska šuma je treća po redu najveća šuma na teritoriji Beograda, nakon Topčidera i Košutnjaka, a u njoj se nalazi Astronomska opservatorija grada Beograda.

Ova opština nudi različite aktivnosti za svačij ukus. Osim što je odlično pokrivena predškolskim i školskim ustanovama, tu je park Ćirlila i Metodija (poznatiji kao park kod Vuka) u kojem možete uživati u popodnevnim šetnjama, ali i park-šuma Zvezdara za sve ljubitelje prirode i sporta.

Osim parkova i prirode, u opštini Zvezdara nalaze se mnoge obrazovne i naučne institucije kao što su Zubotehnička škola, Beogradska poslovna škola, Institut Mihajlo Pupin, Astronomska opservatorija i Zvezdara teatar.

Ukoliko idealno mesto za život zamišljate kao mesto koje se nalazi u blizini prirode, ali i urbanog dela grada, prošetajte ulicama ove opštine i pogledajte ponude stanova, i možda baš ovde pronađete vaš novi dom.

Iako su ovo samo neka od mnogobrojnih mesta za život u Beogradu, ove tri opštine našle su se na našoj listi upravo zahvaljujući svom spoju mira i modernosti, što je nešto što je u današnje vreme potrebno svim stanovnicima većih gradova.

Nadamo se da ste uživali u našem tekstu, kao i da ste u njemu pronašli idealno mesto za svoj život, ili se bar približili tom cilju.

OVDE MOŽETE SLUŠATI SMART RADIO

(Sandra Stanojković)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here