Ubio oca zbog novca od prodaje malina

0
752

Više javno tužilaštvo u Sremskoj Mitrovici podiglo je optužnicu protiv Dragana Lazića (35), kojem se na teret stavlja da je u oktobru 2014. godine ubio oca Slavoljuba. Pored Dragana, zbog sumnje da je učestvovao u zločinu, optužnica je podignuta i protiv njegovog rođaka Milorada Nikolića (29) iz Šapca.

Njih dvojica su osumnjičena da su ubili Slavoljuba, a zatim njegovo telo bacili uz obalu reke Save kod Klenka u rumskoj opštini. U blizini mesta gde je u oktobru te godine uočeno beživotno telo, tokom uviđaja pronađeni su tragovi krvi, pa je tužilaštvo naložilo obdukciju, koja je pokazala da nije reč o utapanju, već o ubistvu.

Nesrećni čovek ubijen je sa više uboda u grudi i vrat, za koje se pretpostavlja da su nanete oštrim sečivom i to najverovatnije nožem. Nakon što je ubijeni identifikovan krenulo se u potragu za ubicom, koja je trajala devet godina. Tek u septembru prošle godine, Dragan je uhapšen i od tada se nalazi u pritvoru KPZ u Sremskoj Mitrovici.

Dragan i njegov otac, kako se tvrdi, pre zločina, prodavali su maline u Platičevu i u okolnim mestima, da bi im se pridružio i Nikolić. Slavoljub je štedeo svaki dinar, pa se pretpostavlja da je motiv ubistva koristoljublje, jer pre nego što je Dragan isplanirao ubistvo, saznao je da se kod njegovog oca nalazi veća svota novca. Nakon što je, kako se tvrdi, sa rođakom izvršio zločin, u Osečini je prijavio očev nestanak, dok sve vreme niko od rodbine nije ni posumnjao da se Slavoljubu nešto desilo, već da je negde otišao i neće da im se javi.

Očev nestanak je prijavio 20. oktobra 2014. godine, a prema nalazima obdukcije pretpostavlja se da se zločin dogodio između 5. i 6. oktobra. Dragan pre zločina nije imao krivični dosije, pa zato niko nije ni posumnjao da on može biti osumnjičen za očev nestanak. Veoma brzo nakon Slavoljubovog nestanka, Dragan se preselio na područje Sremske Mitrovice, dok se njegova majka preudala, pa su u selu prodali porodičnu kuću i više se nisu vraćali tamo – kaže naš izvor upoznat sa ovim slučajem.

Kako su rekli iz Višeg suda u Sremskoj Mitrovici, Nikolić se već nalazi na odsluženju zatvorske kazne, ali zbog drugog krivičnog dela.

OVDE MOŽETE SLUŠATI SMART RADIO

(Slađana Stepanović)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here