UHAPŠEN jedan od lidera PROTESTNIH ŠETNJI u Mitrovici!

0
4171

Kako je u protekle sedmice saopšteno iz Policijske uprave, u Martincima je uhapšen jedan od organizatora protestnih šetnji u Sremskoj Mitrovici. Reč je o Žiki Ljubičiću, inače aktivisti organizacije “Mitrovački otpor” iza koje se skriva lokalna filijala Đilasovog “Saveza za Srbiju”.

Pored toga, Ljubičić je među korisnicima Fejsbuka poznat i kao administrator stranice “Martinački otpor”.

Kako saznajemo iz policijskog saopštenja, Ljubičić je uhapšen zbog skrivanja migranata. On je migrante sakrivao duži vremenski period dok nije otkriven.

Njemu je određena mera zadržavanja u trajanju do 48 sati, nakon koje će, uz krivičnu prijavu, biti sproveden Osnovnom javnom tužilaštvu u Sremskoj Mitrovici, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo nedozvoljen prelazak državne granice i krijumčarenje ljudi.

Inače, Žika Ljubičić je u političke vode uplovio kao aktivista naprednjaka još davne 2012. godine kada je botujući na društvenim mrežama sebe predstavljao kao najljućeg protivnika Borisa Tadića i DS-a. Kao takav, nakon izbora dobio je posao u “Komunalijama”. Iako sa nedovršenom osnovnom školom, tražio je rukovodeće mesto, što je odbijeno pa se naljutio i napustio preduzeće, ujedno odlazeći i u opoziciju.

Nakon što se formirala grupa građana pod nazivom “Mitrovački otpor” (organizatori neslavno završenih protestnih šetnji u Sremskoj Mitrovici) on je uzeo aktivno učešće u njoj, postajući jedan od njenih najagilnijih lidera.

Žika Ljubičić označen crvenim krugom

Još uvek na Fejsbuk stranici Žike Ljubičiće stoje statusi sa mnoštvom njegovih poruka koje indirektno ukazuju na aktivnosti koje je činio uporedo sa političkim radom, između ostalih i:

Džaba vam obrazovanje, kad nemate znanje…” podeljeno je 6. aprila. Iako na prvu ruku nije bilo najjasnije o čemu govori u ovom statusu, nakom hapšenja, stvari postaju mnogo logičnije.

Mene je lako upoznati, ja činim to što me definiše. ” – navodi ovaj Đilasov aktivista na kraju iste poruke. Ipak, ono što je podelio na Fejsbuku 3. januara više je nego jasno:

Meni su druge stvari značajnije od glupe politike”, otkriva tom prilikom Ljubičić.

Povodom hapšenja Žike Ljubičića zbog kriminalnih aktivnosti koje je činio, očekuje se zvaničan stav “Mitrovačkog otpora” po ovom pitanju, kao i lokalnog ogranka Đilasovog “Saveza za Srbiju”.

Hoće li i zaista ovi samozvani borci za zakon i pravdu, imati hrabrosti da se obrate javnosti povodom kriminalnih aktivnosti jednog od svojih vođa, pokazaće naredni dani.

(Milan Milivojević/foto: Facebook)

SLIČNE TEME:

https://mitrovica.info/napred-zuto-nazad-braon-ujedinjene-boje-mitrovackih-protesta/

https://mitrovica.info/otvoreno-o-svemu-razgovor-sa-clanom-mitrovackog-otpora/

https://mitrovica.info/sinisa-kovacevic-svecano-zatvorio-proteste-u-mitrovici/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here