Ulica poput bare, a Laćarci organizuju peticiju da se zabrani njeno asfaltiranje!

0
4003

Stanovnici Radničke ulice u Laćarku, zbog problema koje imaju sa izlivanjem kanalizacije i prepunjenim kanalima u periodima nakon obilnih nakon kiša, obratili su se javnosti na pomalo duhovit način.

Naime, oni traže od nadležnih da se njihova ulica nikada ne asfaltira!

U članku koji je objavio sajt Srem.Online, oni su svoj zahtev i obrazložili time što “ta stara kaldrma, to blato, ti prezatrpani kanali za njih imaju posebnu vrednost. Na toj kaldrmi su učili prve korake, prvi put pali sa bicika, prvi put izgulili kolena, svaka kocka je za njih uspomena.”

Kako je izjavio Milan Manta Antonić koji živi u ovoj ulici kao i njegovi preci, za njega ništa lepše nema nego kad dođe iz nekog drugog mesta i uđe u svoju ulicu, odmah nakon par metara oseća da su mu bubrezi u funkciji, ne mora ni da gleda oko sebe, sam auto prepoznaje ulicu…Takođe, Manta je rekao da se on zalaže sa svojim komšijama da ova ulica sačuva svoju autentičnost,da se zatvori za sva vozila i pretvori u šetalište, da to bude “Laćaračka Skadarlija”.

Takođe meštanin ove ulice Bogdan Vrsajković, koji je muzičar i predsednik udruženja muzičara „Prva tambura“, pozvao je sve svoje kolege da dođu da žive u ovoj ulici jer će tu biti buduća prestonica svih tamburaških orkestara. Kako je Bogdan napomenuo za sve kolege koje mu se jave i izraze želju da stanuju u Radničkoj ulici u Laćarku njegovo udruženje je obezbedilo besplatne gumene čizme da mogu lakše da se kreću kroz ovu ulicu punu emocija…

Njihovim apelima pridružili su se i ostali stanovnici ove ulice, koji svi složni šalju jasnu poruku: “Samo nam ne dirajte kaldrmu!

Ipak, sajt Srem.Online je na kraju članka, opreznosti radi, stavio i post scriptum koji, one sa jeftinijim ulaznicama, doslovce opominje:

Ovaj članak služi samo jednoj svrsi, a to je zabava kroz satirični pogled na današnjicu.

(M. Milivojević)

OVDE MOŽETE SLUŠATI SMART RADIO

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here