Zajednički nastup sremskih poljoprivrednika na sajmu „Agro Belgrade 2023“

0
516

U četvrtak, 26. januara u Beogradu otvara se „Agro Belgrade 2023“, međunarodni sajam voćarstva, povrtarstva i vinogradarstva koji okuplja 1000 izlagača i brendova, uključujući i predstavnike najvećih svetskih kompanija, a na njemu će se predstaviti i Grad Sremska Mitrovica sa 15 poljoprivrednih proizvođača u okviru Agrobiznis inkubatora, koji ima za cilj podsticanje razvoja malih i srednjih poljoprivrednih proizvođača, stvara uslove za privlačenje investicija u oblasti poljoprivrede i efikasniji nastup na tržištu, promoviše preduzetništvo, udruživanje i razvoj u sektoru poljoprivrede, primarne prerade poljoprivrednih proizvoda i agroturizma.

Kako je najavljeno, štand Sremske Mitrovice predstaviće Branko Ćurčić, potpredsednik Pokrajinske vlade i predsednik Saveta za koordinaciju i praćenje aktivnosti u oblasti ekonomskog razvoja na teritoriji AP Vojvodine, u ime osnivača Agrobiznis inkubatora.

On će, zajedno sa dekanom Poljoprivrednog fakulteta u Novom Sadu prof. dr Nedeljkom Ticom i  direktorom Agrobiznis inkubatora Sremska Mitrovica Radosavom Panićem, biti domaćin na štandu Agrobiznis inkubatora.

Podsećamo, Agrobiznis inkubator Sremska Mitrovica osnovali su u martu 2021. godine Razvojna agencija Vojvodine,  Agencija za ruralni razvoj Grada Sremske Mitrovice, Poljoprivredna stručna služba Sremska Mitrovica i Poljoprivredni fakultet u Novom Sadu. Ovo je prvo predstavljanje na sajmu „Agro Belgrade 2023“, sa više od petnaest izlagača sa teritorije Srema.

Reč je o međunarodnom sajmu koji okuplja najvažnije kompanije iz oblasti voćarstva, povrtarstva i vinogradarstva, kao i poljoprivredne zadruge iz Srbije i inostranstva.

OVDE MOŽETE SLUŠATI SMART RADIO

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here