Zašto udruženju“Grad za sve nas“ smeta donacija mitrovačkim školama?!

0
1092

Poslednjih nekoliko dana, aktivisti udruge „Grad za sve nas“ na društvenim mrežama proširili su vest o zloupotrebi novčanih sredstava roditelja školske dece, odnosno nenamenskom trošenju njihovog novca.

Sremskomitrovačka lokalna samouprava je, tim povodom, izdala saopštenje koje prenosimo u celini:

Povodom natpisa objavljenih na zvaničnoj internet stranici Grupe građana „Grad za sve nas“, a u vezi sa loptama koje su podeljene mitrovačkim školama, u cilju boljeg funkcionisanja i unapređenja nastave fizičkog vaspitanja, veoma je važno istaći da su lopte donacija školama.

Ugovor o donaciji je sklopljen sa Gradskom upravom za obrazovanje, po osnovu kojeg su lopte dodeljene osnovnim i srednjim školama, uz propisanu otpremnicu.

Bez želje za dijalogom sa neistinitim i zlonamernim navodima, u cilju ubiranja jeftinih političkih poena, obaveštavamo javnost da je Gradska uprava za obrazovanje primila donaciju sa zahvalnošću i obavezom da se proslede školama radi korišćenja u nastavi. Dijalog je moguć sa nekim ko ima dobre namere i znanje, dok je bilo kakav dijalog sa zlonamernim neznalicama nemoguć.

Obaveštava se javnost da škole nemaju nikakvu finansijsku obavezu prema primljenoj donaciji.

Gradska uprava za obrazovanje nastaviće rad na poboljšanju uslova za unapređenje nastave fizičkog vaspitanja, sa ciljem nesmetanog odvijanja nastave u skladu sa planom i programom, većeg učešća dece u sportu i očuvanju njihovog zdravlja.

OVDE MOŽETE SLUŠATI SMART RADIO

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here