Zimska služba „Hidrograđevinara“ spremno dočekuje sneg i mrazeve

0
208

Zamenik gradonačelnice Petar Samardžić izvršio je pregled mehanizacije Zimske službe „Hirdograđevinara“, koja je zadužena za brigu o gradskim i prigradskim saobraćajnicama u zimskom periodu. Kako je navedeno tokom pregleda, sva postojeća mehanizacija je u ispravnom stanju, a obnovljen je i vozni park Zimske službe, nabavkom  kamiona nove generacije.

Gradske saobraćajnice podeljene su u pet kategorija koje su u nadležnosti Javnog preduzeća „Sirmijumput”, dok su državni putevi u nadležnosti JP „Putevi Srbije”. Za funkcionisanje naše oblasti, prioritet su putevi prve i druge kategorije.

Uverili smo se da je zimska potpuno spremna za nastupajuću zimsku sezonu.„- rekao je Samardžić, dodajući:

Obezbeđena je i dovoljna količina soli, rizle i ostalih abrzivnih materijala koji se koriste za prohodnost puteva tokom zimskog perioda. Preduzeću „Hidrograđevinar” i ove godine povereno je zimsko održavanje saobraćajnica na teritoriji Grada Sremska Mitrovica, obezbedili su svu potrebnu mehanizaciju, opremu, materijale, naravno ljudstvo i dežurstvo, kako bi se spremno dočekale prve snežne padavine. Ugovorom je opredeljeno 40 miliona dinara sa PDV-om za ove namene, planom je obuhvaćeno 130 kilometara lokalnih puteva i 85 kilometara prioritetnih saobraćajnica na teritoriji Grada u skladu sa prioritetom, odnosno kategorijama.”- zaključio je Samardžić.

Zimsko održavanje saobraćajnica, u skladu sa Zakonom o putevima, traje od 15. novembra tekuće, do 31. marta naredne godine, rad zimskih službi prilagodiće se vremenskim uslovima. 

OVDE MOŽETE SLUŠATI SMART RADIO

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here