Zmajeva škola obeležava „Međunarodni dan porodice“

0
740

Međunarodni dan porodice, 15. maj, Osnovna škola „Jovan Jovanović Zmaj“ obeležiće ove godine u saradnji sa Gradskom upravom za obrazovanje, Društvom fizičara Srbije – podružnica Srem i Departmanom za fiziku Prirodno-matematičkog fakulteta u Novom Sadu, a pod sloganom “Porodica u digitalnom svetu”.

Prostor škole biće podeljen u nekoliko celina, sa aktivnostima i radionicama u kojima će moći da učestvuju svi posetioci, bez obzira na starosnu dob, a potom će imati priliku da uživaju u istraživanju svemira putem teleskopa, koji će biti postavljeni na otvorenom.

Ideja je da se ovom manifestacijom ukaže na prednosti implementiranja digitalnih izvora i alata u funkciju porodice tako da ona bude otvorenija za nova znanja, ali i da se, istovremeno, unutar te porodice neguje zajedništvo i uzajamno poštovanje van digitalnog sveta i, još jednom, skrene pažnja na zamke koje nam donosi nepregledna mogućnost izbora.

Program počinje u ponedeljak, 15. maja, u 18 časova i 30 minuta.

Dan porodice obeležava se u svetu već tri decenije, sa ciljem da se ukaže na značaj porodice kao celine i osnove za razvoj svakog pojedinca, pa i čitavog društva.

OVDE MOŽETE SLUŠATI SMART RADIO

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here