Autobusi ugrožavaju građane na raskrsnici u centru Mačvanske Mitrovice: NADLEŽNI ŽMURE!

1
4392

Živote pešaka i vozača automobile na najprometnijoj raskrsnici u Mačvanskoj Mitrovici (u samom centru – kod ambulante) dodatno ugrožavaju autobusi svojim avanturističkim vožnjama – u rikverc.

Ova raskrnica je specifična po tome što njome prolaze bezmalo svi, i deca koja idu u obližnju osnovnu školu, ali i građani koje tuda put vodi na sremsku obalu, preko mosta. Naravno, na samom raskršću se nalazi i ambulanta, pekara, prodavnica i improvizovana pijaca, što dodatno povećava broj žitelja koji su upućeni na nju.

S druge strane, ta činjenica kao da ne interesuje vlasnike preduzeća koja se bave prevozom putnika čiji autobusi manevrišu u ovoj, veoma prometnoj, raskrsnici koja je „T“oblika. Da bi primili putnike, autobusi iz pravca Salaša Noćajskog prvo ulaze u krak koji vodi ka Ravnju, da bi se potom „u rikverc“ vratili u ulicu koja vodi od raskršća ka stadionu FK „Podrinje“.

Istovremeno, oko ovih grdosija provlače se pešaci, deca koja idu u školu (pa i ona najmlađa), ali i automobili. A svega stotinak metara niz ulicu, kraj stadiona FK „Podrinja“ nalazi se prostrana, lepo uređena autobuska stanica sa svim peronima i pristupnim saobraćajnicama.

Kako saznajemo, vlasnici autobuskih preduzeća izbegavaju ovu stanicu da ne bi plaćali taksu na staničnu uslugu, te primoravaju svoje vozače na ove pogibeljne avanture. Da li je njima jeftiniji život nečijeg deteta koje bi se našlo na putu autobusu od stanične takse?

Nezvanično, o svemu su obaveštene i nadležne službe, ali niko ne reaguje. I tako već godinama…

(Milan Milivojević)

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here