Bokseru iz Šida preti 4 godine zatvora

0
2267

Više javno tužilaštvo u Beogradu podnelo je sudu optužni predlog protiv Petra M. (39) iz Šida zbog sumnje da je 1. jula ove godine kao radnik obezbeđenja na jednom beogradskom splavu, a inače je profesionalni bokser, naneo tešku telesnu povredu M.V, dok je S.V. naneo laku telesnu povredu.

Nakon sprovedene istrage i odgovarajućih veštačenja, Petar M. je optužen za krivična dela Teška telesna povreda i Laka telesna povreda. Optužni predlog je podnet Višem sudu u Beogradu, uz predlog da se ovaj sud oglasi stvarno nenadležnim za postupanje i da spise predmeta dostavi Trećem osnovnom sudu u Beogradu, kao stvarno i mesno nadležnom.

Sudu je predloženo i da okrivljenom produži pritvor da ne bi u kratkom vremenskom periodu ponovio krivično delo, imajući u vidu da je on u martu ove godine osuđen zbog prekršaja iz Zakona o javnom redu i miru – Vređanje, vršenje nasilja pretnja ili tuča.

Optužnim aktom predloženo je da sud Petra M. za krivično delo Teška telesna povreda osudi na kaznu zatvora od tri godine i tri meseca, za krivično delo Laka telesna povreda na kaznu od godinu dana zatvora, te da mu izrekne jedinstvenu kaznu od četiri godine zatvora.

Postoji opravdana sumnja da je 1. jula 2023. godine oko 00:40 časova ispred ulaza na splav na savskom keju, najpre radnik obezbeđenja M.K. ušao u raspravu sa M.V. i S.V, u koju se uključio takođe, radnik obezbeđenja Petar M, nakon čega je iznenada pesnicama zadao više udaraca u glavu S.V, a potom i M.V.

M.V. je usled toga pao na mostić od splava, a Petar M. je nastavio da mu zadaje udarce nanevši mu na taj način teške telesne povrede glave u vidu preloma leve temene kosti, gde je M.V. ostao da leži. Nakon toga se Petar M. vratio do S.V. i zadao mu još nekoliko udaraca u predelu glave i tela, čime mu je naneo laku telesnu povredu.

OVDE MOŽETE SLUŠATI SMART RADIO

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here