Devojčica žrtva hranitelja konačno na sigurnom: MINISTARSTVO POKRENULO ISTRAGU!

0
1930

Dvanaestogodišnja devojčica, žrtva hranitelja iz Sremske Mitrovice J. D. (59) koji je uhapšen zbog sumnje da ju je primoravao na seksualne odnose, sada se nalazi na sigurnom jer je, kako smo saznali, Centar za socijalni rad Pančevo preduzeo brigu o njoj nakon gnusnog događaja.

Devojčica je u hraniteljsku porodicu smeštena prvog janura ove godine i sa privremenim hraniteljima je živela do početka aprila. Kako je i sama ispričala u razgovoru koji je sa njom obavljen uz prisustvo radnika Centra za socijalni rad, seksualni odnos sa hraniteljem J. D. tokom tog perioda imala je između sedam i deset puta!

Policija je za ceo slučaj saznala pošto što je J. D. prijavila supruga, nakon čega je priveden i saslušan u tužilaštvu, posle čega mu je određen pritvor do 30 dana.

Kako je rečeno u Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, devojčica se sada nalazi na sigurnom, a o detetu je brigu preuzeo pančevački Centar za socijalni rad.

Nadležni Centar za socijalni rad Pančevo preduzeo je mere zaštite deteta nakon incidentnog događaja. Što se tiče ocene stručnosti i zakonitosti rada nadležnog Centra za socijalni rad u zaštiti deteta i porodice, koja je od ranije na evidenciji organa starateljstva, nadzor nad tim radom Centra za socijalni rad izvršiće Pokrajinski sekretarijat za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova u Novom sadu, s obzirom da je u nadležnosti tog organa – rečeno je u ovom Ministarstvu.

Osim toga, Ministarstvo će izvršiti nadzor nad radom Pokrajinskog sekretarijata za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost, s obzirom na to da je ovaj slučaj u nadležnosti tog Pokrajinskog sekretarijata.

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević pored toga zatražio je od Pokrajinskog sekretara za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova da dostavi ovom ministarstvu izveštaj o izvršenom nadzoru nad radom Centra za socijalni rad – rečeno je.

Po izvršenom nadzoru, kako se navodi, Pokrajinski sekretarijat, ukoliko utvrdi da za to ima osnova, naložiće Centru za socijalni rad preduzimanje mera u cilju zaštite deteta i porodice, a ukoliko utvrdi da je u radu sa porodicom bilo propusta, pokrenuće odgovarajuće postupke za utvrđivanje odgovornosti zaposlenih u centru za socijalni rad.

Kako je ranije preneseno, za ceo slučaj saznalo se nakon što je otac J. B., svekar uhapšenog, primetio da se devojčica čudno ponaša.

Posle izvesnog vremena, stariji muškarac je primetio da se devojčica čudno ponaša, a kasnije i njegov zet. Shvatio je da nešto nije u redu, pa je počeo svakodnevno da razgovara sa devojčicom, koja mu je u jednom trenutku otkrila da joj osumnjičeni hranitelj kupuje razne poklone i da sa njim ima seksualne odnose – kazao nam je tada anonimni izvor, dodajući da je muškarac odmah sve ispričao svojoj ćerki, a ona obavestila policiju.

(J. A./Blic)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here