IAKO je obdukcija pokazala da se trudnica UBILA IZ KARABINA, njena porodica SUMNJA U TO!

0
8112

Smrt Bojane Milanović (24), bolničarke po ugovoru u sremskomitrovačkom garnizonu Vojske Srbije, 23. aprila 2018. godine, još nije zvanično rasvetljena, te i dalje intrigira lokalnu javnost.

Više javno tužilaštvo u Šapcu je posle istrage, obdukcije i veštačenja utvrdilo da je Bojana izvršila samoubistvo i odbacilo prijavu protiv NN počinioca. Ovu odluku je Apelaciono tužilaštvo ukinulo i naložilo nova veštačenja, posle prigovora Bojanine majke Snežane koja od početka veruje da njena ćerka nije digla ruku na sebe.

Bojanu je mrtvu pronašao verenik Joviša M. (31), u njegovoj kući u Dublju, kod Bogatića, gde su živeli zajedno nekoliko meseci. Ona ga je, navodno, uveče ispratila na posao i povukla se u svoju sobu, pa je od tada niko nije video.

Od kada je ispratila Jovišu na posao, nismo je videli. Pretpostavili smo da iz sobe nije izlazila zato što joj je lekar rekao da se odmara pošto je trudna – rekla je tada Jovišina snaha Dragana.

Izvor iz istrage otkrio je da je u sobi gde je pronađeno Bojanino telo bio i Jovišin karabin iz kojeg je pucano. Navodno, niko od Jovišine familije, koji žive u drugom delu porodične kuće nije čuo kada je karabin opalio.

Bojana i Joviša su radili kao vojnici po ugovoru u garnizonu u Sremskoj Mitrovici, gde su se i upoznali i započeli vezu, a kada je ostala trudna posle nove godine su otpočeli zajednički život u Dublju. Rođaci i komšije su je retko viđali, ali su se divili njenoj lepoti. Medijima su tada ispričali da su Bojana i Joviša bili lep par, uvek raspoloženi, nasmejani i srećni.

Bojanina majka Snežana od početka je sumnjala u verziju o samoubistvu. Govorila je da nije imala ni jedan razlog da izvrši samoubistvo nekoliko dana pred svadbu. Po njenoj priči, Bojana je bila veoma srećna što je bila u četvrtom mesecu trudnoće i radovala se predstojećem venčanju.

“Apelacija je donela odluku o preko potrebnim veštačenjima 26.03.2020. godine jer je uviđaj urađen nepofesionalno i bez DNK analiza članova porodice Marinković. Bez parafinskih rukavica kako bi se utvrdilo poreklo otisaka na pušci i dancetu. Tužiteljka koja je od početka vodila predmet nije postupala po naredbi Apelacije iako je naredba glasila – bez odlaganja i prava žalbe. Ista je dobila krivičnu prijavu jer je u njenom posedu Bojanin telefon po recima veštaka, razbijen na krucijalnim mestima za veštacenje istog. Nakon toga je glavni tužilac u Šapcu smenio tužiteljku i postavio novog tužioca koji konačno radi svoj posao i postupa po naredbi Apelacije. Bojana nije imala tragove baruta na rukama, nema svedoka da je izvršeno samoubistvo, snaja Dragana je dala 3 oprečne izjave te je naloženo njeno ponovno ispitivanje. Obdukciju nisu želeli da rade dok forenzicar iz Beograda nije zahtevao jer je rekao da je iz mehaničkog oružja sa 3 sigurnosne ručice nemoguce repetirati i izvršiti 2 upucavanja pod postojecim okolnostima i s obzirom na zatečenu situaciju. Izveštaj sa obdukcije je glasio: ‘može biti’ a ne da jeste samoubistvo.” – navela je u pisanoj izjavi u martu 2021. godine, majka Snežana.

OVDE MOŽETE SLUŠATI SMART RADIO

(Telegraf)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here