Kvadratni metar stana u Sremskoj Mitrovici do 1800 evra

0
1584

Tržište nekretnina u Sremskoj Mitrovici je već nekoliko godina u ekspanziji. Velika potražnja stanova diktira i visoku cenu koja iznosi i do 1800 evra po kvadratnom metru.

Ovaj trend je pre svega rezultat dobrih privrednih temelja i privlačenja domaćih i stranih investitora, što je rezultiralo većom platežnom moći građana. 

Velika potražnja za stanovima u Mitrovici poslednjih par godina, dovela je do raspona cena od 1350 do 1800 evra po kvadratnom metru. Najtraženiji oni do 38 kvadrata, kažu u agenciji STIL nekretnine i dodaju da je Sremska Mitrovica postala veoma privlačna za mlade i poslovne ljude.

Za kvadratni metar starije gradnje u Sremskoj Mitrovici treba izdvojiti do 1 000 evra, za noviju gradnju starosti do 5 godina 1 200 evra i za novogradnju od 1 350 do 1800 evra. Jedan od razloga zašto se ljudi opredeljuju da žive  u Sremskoj Mitovici je dobar položaj grada, izgrađen privredni sistem i dobra platežna moć građana, kažu nadležni i dodaju da se podjednako kupuje i za  gotovinu i na kredit.

Gradska uprava aktivno radi na izradi planske dokumentacije kako bi omogućila izgradnju više stambenih jedinica van gradskog jezgra, na periferiji grada.

OVDE MOŽETE SLUŠATI SMART RADIO

(STV)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here