“NISAM TUKAO DETE!”: Karate trener NEGIRA nasilje nad maloletnikom

1
2904

Reagujući na novinski članak u kojem se navodi da je pretukao 11-godišnjeg učenika Osnovne škole “Sveti Sava” u Divošu, trener Milenko Vlajković tvrdi da mu je ceo slučaj podmetnut kako bi se kompromito on i karate klub koji vodi.

“Sve što je izrekla majka od malog Ognjena ne odgovara istini. Niti sam ga šamarao, niti tukao.”- kaže za naš portal Vlajković i dodaje:

“Držao sam čas karatea na otvorenom igralištu škole, na kojem je bilo prisutno oko desetoro dece, što članova kluba, što ostalih koji su posmatrali. Mali Ognjen je neprestano dobacivao mojim takmičarima, što traje već nekoliko časova, ali sam trpeo njegovo ponašanje. U jednom trenutku biciklom je prošao kroz poligon u kojem vežbamo, pa je zamalo došlo do povrede jednog od članova karate kluba. Podviknuo sam na njega, zgrabio bicikli i odgurnuo. Odgovorno tvrdim da ga nisam niti udario, niti se iživljavao nad njim, što sam potvrdio i policijskim službenicima i to je ušlo u zapisinik.”

Na našu konstataciju da lekarski izveštaj pokazuje da je bilo povrede u predelu čela, otekline i masnice, trener Vlajković uverava da nije odgovoran za to, niti zna odakle su nastale. Kaže da postoji bar desetoro dece koja su bila prisutna i koja mogu da potvrde njegove reči.

“Pokušavao sam da kontaktiran sa nekim iz njegove porodice, ali je tamo nesređeno stanje, otac mu je krivično gonjen, majka se preudavala, deda ima krivičnu prijavu zbog posedovanja narkotika. Sve u svemu, nisam imao sagovornika koji bi mogao da Ognjenu skrene pažnju.”- kaže Vlajković navodeći da je iz porodice koja već vekovima živi u Divošu, iz domaćinske kuće koja se bavi poljoprivredom.

“Žele da me predstave kao nekog sadistu, a ja radim 220 jutara zemlje, od toga je mojih 50 hektara. Posedujem četiri traktora, kombajn i sve priključne mašine. Uslužno radim i u Divošu i u Čalmi i mnogi me domaćini znaju, sarađivao sam sa njima. Ova porodica je sa socijalnog dna, i ubeđen sam da hoće da mi nameste aferu kako bi me posle na sudu opljačkali zbog tobožnjeg maltretiranja maloletnog lica.”- uzbuđeno govori Vlajković.

“Sa druge strane, trener sam u karate klubu već gotovo 20 godina i nikad, ali baš nikad, nisam imao problem ni sa jednim detetom koje je treniralo kod mene, a stotine dece je bilo, neki su već i odrasli ljudi. Sa svima sam ostao u odličnim odnosima, pa i danas sarađujemo.”- navodi trener, zaključujući:

“Da li iko normalan može zamisliti da bi ja neko dete, iz čista mira, pretukao? Imam troje svoje dece, porodicu o kojoj se brinem i koja se u selu smatra dobrostojećom. Nije policija u mojoj bašti nalazila zasade marihuane, niko me ne smatra narkomanom i dilerom droge, niti je iko od mojih ikad bio u zatvoru zbog kriminala, krađe ili lopovluka. Voleo bi i da porodica tog dečaka, koji je najveća žrtva cele ove ujdurme, može to isto da kaže za sebe. Neka vaši čitaoci sami zaključe o čemu se radi i kakve su istinske namere te porodice i njihovog pravnog zastupnika.”- kaže trener Milenko Vlajković tokom razgovora sa našim novinarima.

OVDE MOŽETE SLUŠATI SMART RADIO

(Milan Milivojević)

1 COMMENT

  1. Hektari, traktori, kombajni, avioni i kamioni, ne znace da neko nije uradio nesto ili nista. Sud ce da kaze, losiji ovaj na zemlji…i bolji, onaj na nebu. Ovaj drugi ne zanima koliko je karatista uzorao jutara zemlje.Samo istina.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here