Obeleženo osam godina odbrane od poplave

0
692

Proteklog vikenda na gradskom keju, prigodnom  manifestacijom, kojoj su prisustvovali predstavnici lokalne vlasti predvođeni gradonačelnicom Svetlanom Milovanović, obeležena je osma godišnjica odbrane od poplave kada je Sava dostigla svoj najviši vodostaj, 863 centmetra, pretivši da se izlije na Sremsku Mitrovicu.

Tokom minulih godina na planu odbrane od poplava nabavljeni su mobilni paneli, kao savremena odbrana od poplava i, ako je rečeno na skupu, sad je Mitrovica u potpunosti bezbedna od velikih voda. Zaštitni paneli su visoki od 1,2 do 1,8 metara u odnosu na sadašnje kote keja i na taj način grad se štiti od hiljadugodišnjih voda.

Obeležavanje godišnjice nastavljeno je u amfiteatru u Gradskom parku od 18 sati gde su najmlađi sugrađani će učestvovali u kreativnim radionicama, a za sve sugrađane pripremljena je iizložba  fotografija.

Svi zainteresovani mogli su da se podsete tih dana kada su volonteri Kancelarije za mlade, srednjoškolci pakovali i nosili pomoć ugroženom stanovništvu. Hiljade Mitrovčana punilo je džakove sa peskom, postavljeno je 760.000 džakova duž 21 km nasipa. Pomagali su i ljudi iz drugi krajeva Srbije, pokazavši koliko vrede humanost i dobrota kada je najteže.

OVDE MOŽETE SLUŠATI SMART RADIO

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here